TRADICIJA I PROIZVODNJA / TRADITION AND PRODUCTION
Destilerija Zarić stvorena je u tradiciji i na području nekadašnje poznate destilerije rakije “Povlen” čija drevna slava blijedi u posljednja dva desetljeća do dolaska obitelji Zarić. Unatoč voćarskoj tradiciji područja Kosjerića, razne su okolnosti utjecale da stari “Povlen” izgubi sjaj. Odlučni prije svega da najbolje iskoriste potencijal ove voćne regije i tradiciju proizvodnje najkvalitetnije rakije, naporno su radili na modernizaciji i obnovi postojećih pogona za preradu i destilaciju voća, a samim time povećali potrebu za voćarstvom na ovom području, kao i proizvodni kapacitet. Velika financijska ulaganja, posvećenost i želja da se na najbolji način u moderno doba spoje vrhunska tehnologija, moderna znanost, iskustvo i stara srpska tradicija, omogućili su im da stari “Povlen” zablista poput nove destilerije Zarić, najmodernije destilerije rakije u jugoistočnoj Europi. Njihova će destilerija godišnje proizvoditi oko milijun litara rakije od raznog voća iz naše regije.
The Zarić distillery was created in the tradition and in the area of the once famous “Povlen” brandy distillery, whose ancient glory has faded in the last two decades until the arrival of the Zarić family. Despite the fruit-growing tradition of the Kosjerić area, various circumstances influenced the old “Povlen” to lose its luster. Determined primarily to make the best use of the potential of this fruit region and the tradition of producing the highest quality brandy, they worked hard to modernize and renew existing fruit processing and distillation plants, thus increasing the need for fruit growing in this area and production capacity. Large financial investments, dedication and desire to combine state-of-the-art technology, modern science, experience and old Serbian tradition in the best way in the modern age, enabled them to make the old “Povlen” shine like the new Zaric distillery, the most modern brandy distillery in Southeast Europe. Their distillery will annually produce about a million liters of brandy from various fruits from our region.