ZUIDAM, OLD TOM PREMIUM GIN

644,00kn

Old Tom Gin je vrsta gina koji se proizvodio  u 19 stoljeću, a dodavao mu se šećer kako bi prikrio robusnu i kompleksnu aromu zbog jednostavnog procesa proizvodnje.

Nakon uvođenja masovne industrijske proizvodnje gina nakon 1850.g. popularnost mu pada i zamjenjuje ga novi, London Dry stil.

Old Tom je slađi, “masniji” i znatno punijeg tijela i okusa od London Dry ginova pa ipak, sušiji od jenevera. Ime je dobio po drvenim reklamama izrezanima u obliku crne mačke (Old Tom Cat) kojima su se reklamirale tadašnje krčme u kojima se točio gin.

Zuidam Courage je Nizozemski gin, napravljen sa začinima od smreke, slatke naranče, svježe cijelog limuna, korijandera, angelika, slatkog korijena, cijele vanilije, bazge i Iris korijena. Nakon destilacije i maceriranja začina stavlja se na dozrijevanje u američkim hrastovim bačvama na kratko vrijeme prije punjenja.

 

Na zalihi

Preuzmi pdf
SKU: 10769 Kategorije: ,
Opis

Gin  je destilat od neutralnog alkohola koji se može dobiti od žitarica, grožđa, krumpira, šećerne trske i sl. Aromatizacija se postiže ovisno o destileriji i stilu proizvodnje putem maceracije (namakanjem) začina i trava, infuzije, parom, kuhanjem začina pod niskim tlakom ili umjetnim aromama. Glavna aroma gina je borovica (juniper na engleskom, jenever na nizozemskom, ginepro na talijanskom), po kojoj gin i dobiva ime.

Old Tom Gin tj vrsta gina koji se radio u 19 stoljeću, a dodavao mu se šećer kako bi prikrio robusnu i kompleksnu aromu zbog jednostavnog procesa proizvodnje.
– Nakon uvođenja masovne industrijske proizvodnje gina nakon 1850.g. popularnost mu pada I zamjenjuje ga novi, London Dry stil.
– Slađi je, “masniji” i znatno punijeg tijela i okusa od London Dry ginova pa ipak, suši je od jenevera.
– Ime je dobio po drvenim reklamama izrezanima u obliku crne mačke (Old Tom Cat) kojima su se reklamirale tadašnje krčme.