LA MOZZA, MORELLINO di SCANSANO BIO, 2021

30,00

Boja je intenzivna i briljantno rubin crvena s ljubičastim odsjajem; vrlo voćne, tople i bogato začinjene arome u kojima se mogu prepoznati note zrele kupine i nijanse karamele. Dugi, važni i baršunasti tanini podržani su izvrsnim volumenom i ugodnom kiselinom. Sapidan i mineralan završetak, koji daje eleganciju i živost nepcu.

The color is intense and brilliant ruby ​​red with purple reflections; very fruity, warm and richly spiced aromas, in which notes of ripe blackberry and nuances of caramel can be recognized. The long, important and velvety tannins are supported by an excellent volume and a pleasant acidity. Sapid and mineral finish, which gives elegance and liveliness to the palate.

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: 94390 Kategorije: ,
O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

Vinarija La Mozza nalazi se u jugozapadnom području toskanske Maremme u mjestu Poggio La Mozza po kojem je i dobila ime, mjestu između Grosseta i Magliana; njegov položaj (otprilike desetak kilometara od mora i 45 minuta jugozapadno di Montalcino) uz zadržavanje tipičnog terroira Maremme, omogućuje apsolutno posebne klimatske uvjete. Potpuna odsutnost mraza ujutro, rijetka kiša koja proizlazi iz prisutnosti Otok Elba koji djeluje kao barijera za vlagu iz Tirenskog mora, stvara mnogo suši zrak na području imanja u usporedbi s brdovitim područjem Montalcina i onim na jugu Maremme. Ovi uvjeti pogoduju karakteristična mikroklima koja omogućuje uzgoj vinove loze koja se inače nalazi u mnogo toplijim područjima poput Alicantea i Syraha. Podrum je u vlasništvu obitelji Bastianich (Joe i njegova majka Lidia) i kuhara Maria Batalija od 2000. godine. On je u središtu projekta transformacije vinove loze za rađanje određenih sorti; 36 ha vinograda okrenutih prema jugu dozrijeva vrlo brzo jer klimatski uvjeti dopuštaju da grozdovi uvijek budu izloženi toplini sunca za cijelo vrijeme trajanja sunca. Želja za eksperimentiranjem i ljubav prema okusu i kvaliteti: to su sastojci uspjeha vina Bastianich. jer klimatski uvjeti dopuštaju da grozdovi uvijek budu izloženi sunčevoj toplini za cijelo vrijeme trajanja sunčeve svjetlosti. Želja za eksperimentiranjem i ljubav prema okusu i kvaliteti: to su sastojci uspjeha vina Bastianich. jer klimatski uvjeti dopuštaju da grozdovi uvijek budu izloženi sunčevoj toplini za cijelo vrijeme trajanja sunčeve svjetlosti. Želja za eksperimentiranjem i ljubav prema okusu i kvaliteti: to su sastojci uspjeha vina Bastianich.

The La Mozza winery is located in the south-western area of the Tuscan Maremma in Poggio La Mozza from which it takes its name, a locality between Grosseto and Magliano; its position (about a dozen kilometers from the sea and 45 minutes south-west di Montalcino) while maintaining the typical Maremma terroir, allows for absolutely special climatic conditions.The total absence of frost in the morning, the scarce rains deriving from the presence of the Island of Elba which acts as a barrier to the humid from the Tyrrhenian Sea, create a much drier air in the area of the estate both compared to the hilly area of Montalcino and that present in the south of the Maremma.These conditions favor a characteristic microclimate which allows for vines that are normally found in areas much hotter like Alicante and Syrah.The property of the cellar has been owned by the Bastianich family (Joe and his mother Lidia) and Chef Mario Batali since 2000. It is at the center of a n transformation project of the vines for the birth of particular varieties; the 36 hectares of vineyards facing south ripen very quickly, as the climatic conditions allow the bunches to always be exposed to the heat of the sun for the entire duration of the sunlight. Desire for experimentation and love for taste and quality: these are the ingredients for the success of the Bastianich wines.

Vino / Wine

Vino / Wine

Za razliku od tipičnog Morelino di Scansano, ovo vino je sastavljeno od kupaže koja obuhvaća tipične sorte mediteranskog područja i pokazuje veću ekspresivnu sposobnost terroira Maremma. Naziv je dobio po plodu koji nalikuje kruški i raste na imanju.

Dobiva se od 85% grožđa Sangiovese koje u Maremmi nosi ime Morellino, uz dodatak Syraha, poznatog u Francuskoj, španjolskog Alicantea i drugih lokalnih sorti. Fermentacija koja se provodi isključivo s autohtonim kvascima osigurava maceraciju od 15-20 dana. Dio vina odležava u barrique bačvama od francuskog hrasta 6 mjeseci.

 

Different from the typical Morelino di Scansano, this wine is made up of a blend that encompasses the typical varieties of the Mediterranean area and demonstrates the greater expressive capacity of the Maremma terroir. The name derives from a fruit that resembles a pear and which grows within the estate.

It is obtained from 85% Sangiovese grapes which in Maremma take the name of Morellino, with the addition of Syrah, well known in France, the Spanish Alicante and other local varieties. The fermentation carried out solely with indigenous yeasts provides for a maceration period of 15-20 days. Part of the wine ages in French oak barriques for 6 months.