Back

MARJAN SIMČIĆ, SAUVIGNON BLANC SELEKCIJA

36,00 (271,24 kn)

Intenzivna zlatna boja poziva vas da otkrijete bogate arome i dobro razvijeno tijelo. Sporo starenje u bačvi izvlači složene note u rasponu od kadulje do paprike, od poljskog cvijeća do duhana i kože: sve zaokruženo u dugom zaostalom okusu.

 

An intense golden colour invites you to discover rich aromas and a well-developed body. Slow ageing in the cask draws out complex notes ranging from sage to paprika, from wild flowers to tobacco and leather: all rounded off in a long aftertaste.

 

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: 10332 Kategorije: ,
REGIJA

REGIJA

Goriška brda spadaju u geografsku regiju Posočja koja se nalazi na granici Slovenije i Italije. Regija je bila razdvojena na dva dijela nakon  drugog svijetskog rata, te je južni i zapadni dio regije pripao Italiji.

Goriška brda imaju povijest još iz rimskog carstva, te su pronađene arheološke iskopine u Ceglema, Neblem, Gonjačeh, Golem Brdu, Kozarnem i Šmartno. Naseljenost regije se znatno povećavala od srednjeg vijeka do danas.

Goriška Brda također su poznata po mnogobrojnim kulturnim znamenitostima poput renesansnog dvorca kod Dobreva, vodotoranj arhitekta Marka Šlajmera, crkva Svetog križa u Kojsku, Crkva Marije na jezeru u Golom Brdu te lovski dvorac grofova Vipolža iz 11 st..

Goriška brda je najdinamičnija i najpoznatija slovenska regija poznata na svjetskoj razini. Neki od najpoznatijih vinara regije su Alesa Kristančič, Marjan Simčič te vinarija Jakončič.

Vinogradi danas pokrivaju oko 1800 hektara površine u pokrajini. Najpoznatije bijele sorte koje se uzgajaju su Rebula, Tokaj, Pinot sivi, Pinot bijeli, Chardonnay, Sauvignon blanc; te crne sorte Merlot i Cabernet sauvignon.

Najzapadnija slovenska vinska regija pod utjecajem je Alpa kao i mediteranske klime koja stiže s Jadrana. Vina Goriških brda imaju specifičnu čvrstoću i karakter, čistu aromatiku i relativno dug mladenački karakter, u pogledu osvježavajućih kiselina koja vinima daju dobar potencijal za starenje. Rebula je sorta koja dominira u vinogradima Goriških brda. U svakom gutljaju vina Rebula može se osjetiti hladniji alpski utjecaj, strmi vinogradi koji se obrađuju ručno te voćnost i mirisnost vina.

O VINARIJI

O VINARIJI

Godine 1860. Anton Simčić kupio je farmu u Medani te je započeo s uzgojem vinove loze i proizvodnjim vina. Tijekom godina njegovi sinovi su nasljedili posao, Teodor je naslijedio vinograde i podrume. Nakon drugog svjetskog rata Teodor i njegov sin Salko preuzeli su cijeli posao.

Godine 1988. Salko je preuzeo upravljanjem vinarije i vinograda, te je 1997. godine izgradio novu i modernu vinariju u selu Ceglo kraj Medane. 2008. godine vinariju je preuzeo Marjan Simčić, peta generacija vinara, te uveo mnoge promjene i novu liniju vina „Opoka“ koja je doživjela velik uspijeh.

Vina vinarije Simčić nude ono najbolje od duge tradicije proizvodnje vina te terroira Goriške brde.

Etiketa Opoka sa 4 linije vina Ribolla, Chardonnay, Sauvignon Blanc i Merlot predstavljaju novu dimenziju u kvaliteti vina vinarije Simčić.