LA MOZZA, CILIEGIOLO BIO, 2020

30,00

Boja je duboka rubin crvena, intenzivna i sjajna s ljubičastim odsjajima; tipično mediteranski miris, topao i bogato voćni, u kojem se mogu prepoznati note sitnog crnog voća, majčine dušice, nepetelle i ružičastog papra. Dugi, postojani i svilenkasti tanini, dobro uravnoteženi punoćom i kiselošću, daju trenutnu pitkost, zajedno s dugom perspektivom evolucije u boci.

The color is deep ruby ​​red, intense and brilliant with violet reflections; typically Mediterranean scent, warm and richly fruity, in which notes of small black berries, thyme, nepetella and pink pepper can be recognized. The long, consistent and silky tannins, well balanced by the fullness and acidity, give immediate drinkability, together with a long perspective of evolution in the bottle.

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: 94391 Kategorije: ,
O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

Vinarija La Mozza nalazi se u jugozapadnom području toskanske Maremme u mjestu Poggio La Mozza po kojem je i dobila ime, mjestu između Grosseta i Magliana; njegov položaj (otprilike desetak kilometara od mora i 45 minuta jugozapadno di Montalcino) uz zadržavanje tipičnog terroira Maremme, omogućuje apsolutno posebne klimatske uvjete. Potpuna odsutnost mraza ujutro, rijetka kiša koja proizlazi iz prisutnosti Otok Elba koji djeluje kao barijera za vlagu iz Tirenskog mora, stvara mnogo suši zrak na području imanja u usporedbi s brdovitim područjem Montalcina i onim na jugu Maremme. Ovi uvjeti pogoduju karakteristična mikroklima koja omogućuje uzgoj vinove loze koja se inače nalazi u mnogo toplijim područjima poput Alicantea i Syraha. Podrum je u vlasništvu obitelji Bastianich (Joe i njegova majka Lidia) i kuhara Maria Batalija od 2000. godine. On je u središtu projekta transformacije vinove loze za rađanje određenih sorti; 36 ha vinograda okrenutih prema jugu dozrijeva vrlo brzo jer klimatski uvjeti dopuštaju da grozdovi uvijek budu izloženi toplini sunca za cijelo vrijeme trajanja sunca. Želja za eksperimentiranjem i ljubav prema okusu i kvaliteti: to su sastojci uspjeha vina Bastianich. jer klimatski uvjeti dopuštaju da grozdovi uvijek budu izloženi sunčevoj toplini za cijelo vrijeme trajanja sunčeve svjetlosti. Želja za eksperimentiranjem i ljubav prema okusu i kvaliteti: to su sastojci uspjeha vina Bastianich. jer klimatski uvjeti dopuštaju da grozdovi uvijek budu izloženi sunčevoj toplini za cijelo vrijeme trajanja sunčeve svjetlosti. Želja za eksperimentiranjem i ljubav prema okusu i kvaliteti: to su sastojci uspjeha vina Bastianich.

The La Mozza winery is located in the south-western area of the Tuscan Maremma in Poggio La Mozza from which it takes its name, a locality between Grosseto and Magliano; its position (about a dozen kilometers from the sea and 45 minutes south-west di Montalcino) while maintaining the typical Maremma terroir, allows for absolutely special climatic conditions.The total absence of frost in the morning, the scarce rains deriving from the presence of the Island of Elba which acts as a barrier to the humid from the Tyrrhenian Sea, create a much drier air in the area of the estate both compared to the hilly area of Montalcino and that present in the south of the Maremma.These conditions favor a characteristic microclimate which allows for vines that are normally found in areas much hotter like Alicante and Syrah.The property of the cellar has been owned by the Bastianich family (Joe and his mother Lidia) and Chef Mario Batali since 2000. It is at the center of a n transformation project of the vines for the birth of particular varieties; the 36 hectares of vineyards facing south ripen very quickly, as the climatic conditions allow the bunches to always be exposed to the heat of the sun for the entire duration of the sunlight. Desire for experimentation and love for taste and quality: these are the ingredients for the success of the Bastianich wines.

Vino / Wine

Vino / Wine

Uzgajan stoljećima u Toskani, posebno u području Maremme, Ciliegiolo predstavlja bit teritorija s kojeg potječe. Proizveden u čistoći kako bi se istaknule sve njegove karakteristike, s pravom se ubraja među vrsne domaće trsove i među najtipičnije u regiji.

Cultivated for centuries in Tuscany, especially in the Maremma area, Ciliegiolo represents the essence of the territory from which it originates. Produced in purity to highlight all its characteristics, it is rightly considered among the native vines of excellence and among the most typical of the region.