Back

BODEGAS BENJAMIN DE ROTHSCHILD &VEGA SICILIA, MACAN CLASSICO

421,00kn

Macán Clásico je vino  vezano za područje La Rioje. Njegova izrada odvija se u spremnicima od nehrđajućeg čelika, s dijelom malolaktičke fermentacije u hrastu i starenjem u bačvi koje se kreće između 12 i 14 mjeseci ovisno o karakteristikama berbe.

Na zalihi

Preuzmi pdf
SKU: 93337 Kategorije: , ,
Opis

Vino koje traži harmoniju okrećući se svojim korijenima. Priroda njegovog  podrijetla daje mu posebnu eleganciju, dugotrajnu oznaku, umotavajući je u nezaboravan balans osjetljivosti i izražajnosti.

REGIJA

REGIJA

Tlo, klima i vinova loza. Svaki od ova tri faktora igra ključnu ulogu u osobnosti i prestižu vina Rioja. Trenutno Bodegas Benjamin de Rothschild i Vega Sicilia posjeduju 92 hektara vinograda. Sve se nalaze na obroncima Sierra Cantabria, sjeverno od rijeke Ebro, raspoređenih između općina San Vicente de la Sonsierra, Labastida, Ábalos i Elvillar. To su parcele male veličine, na visokim terasama na siromašnim tlima od gline-vapnenca. Dominantna sorta je grožđe Tempranillo, jedina koja se koristi za proizvodnju Macana i Macána Clásica. Klima je blaga, atlantskog karaktera i utjecaja mediteranske i kontinentalne struje.

O VINARIJI

O VINARIJI

Vinarija Bodegas Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia nastala  je 2004. godine kao rezultat udruživanja Tempos Vega Sicilia i Compagnie Vinicole Barón Edmond de Rothschild. Obje tvrtke dijele ideju proizvodnje velikih vina u La Rioji, jedinstvenom i neponovljivom vinskom području. Nakon razdoblja od pet godina proučavanja terroira i  vinograda, projekt starta  2009.godine sa prvom berbom vina: Macán i Macán Clásico. Puštanjem prvih boca na tržište bilo je 2013. godine.  Objekti Bodegas Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia nalaze se u gradu Samaniego, na visokoj padini u podnožju impozantne Sierra de Cantabria. Izgradnja je započela 2015. godine,a u pogonu  je od 2016. godine i otvorena je u lipnju 2017. godine.Njezin  dizajn pripada španjolskom arhitektu Enriqueu Johanssonu. Vinarija se sastoji od izgrađene površine od 10.000 m2 plus još 40.000 metara vrtova i uslužnih područja. Podijeljena je u 3 međusobno povezane jedinice: Agua jedinica, gdje su fokusirani ulaz i prerada grožđa, s 45 spremnika od 10.000 litara u hrastu i nehrđajućem čeliku; jedinica Tierra, u kojoj se nalazi prostor za starenje u bačvi i boci; i Sol jedinica, gdje se nalaze uredi i prostor za isporuku proizvoda. Vinarija je izgrađena iskorištavajući prirodni nagib padine. Opremljena  je modernom vinarskom opremom i ima sustav energetske učinkovitosti temeljen na solarnim panelima i biomasi. Objekt ima kapacitet za proizvodnju 350.000 boca godišnje.