BIANCAVIGNA, CONEGLIANO VALDOBBIADENE Brut BIO PROSECCO

35,00

Conegliano Brut Biologico proizveden je 100% od grožđa Glera iz organskih vinograda smještenih između Conegliano i Valdobbiadene. Slamnato žute je boje sa zelenim nijansama te finim perlanjem. Elegantne cvjetne i voćne note koje podsjećaju na bijelo cvijeće, jabuke, bijelo voće i lagani miris citrusa. Okusi se nadovezuju na mirise, na početku se osjeti dinja, a završava s mineralnim notama. Kremastog okusa koji traje.

Conegliano Brut Biologico is made from 100% Glera grapes from organic vineyards located between Conegliano and Valdobbiadena. It is straw yellow in color with green shades and fine beading. Elegant floral and fruity notes reminiscent of white flowers, apples, white fruits and a light citrus scent. The flavors build on the aromas, at the beginning you can feel the melon, and it ends with mineral notes. A creamy taste that lasts.

 

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: 92199 Kategorija:
REGIJA

REGIJA

Veneto je jedna od 20 talijanskih regija,smještena u najsjevernijem dijelu Italije, glavni grad regije je Venecija. Regija je nekada bila dio Mletačke republike.

Regija Veneto ima najrazvijeniji turizam od svih regija u Italiji kroz koji prezentira svoju kulturnu i povjesnu baštinu Mletačke republike. Bogatstvo arhitekture i kulture dokaz je koliko je nekada Venecija imala utjecaja u ovom dijelu Europe. Danas se ekonomija regije bazira na industriji, modi te turizmu. Iako važnost poljoprivrede opada u regiji ona je veoma važna za regiju te je jedna od najproduktivnijih u Italiji.

Regija Veneto ima izuzetne krajolike koji se protežu od Dolomita do istočnih obala jezera Garda i Peschiera del Garda, rijeke Po i njezine delte, Venecijanske lagune te dugih pješčanih plaža tipa Jesolo, Bibione, Cavallinoi Caorle.

Veneto je i domovina mnogih poznatih talijanskih vina, a najpoznatija su Saove, Breganze Bianco, Prosecco, Bardolino i Amarone della Valpolicella. Također se proizvode i pjenušava vina (spumante) te grappa (rakija od grožđa). Veneto proizvodi najviše DOC boca vina od svih ostalih regija u Italiji. Amarone della Valpolicella proizvodi se od visoko kvalitetnog grožđa uzgojenog na brdima kod Verone te spada u jedne od najskupljih crnih vina svijeta.

Regija je zaštićena od ekstremnih klimatskih uvijeta Alpa, podnožja brda Veneta imaju hladniju klimu koja je pogodna za uzgoj sorata grožđa poput Garganega (glavna sorta za Saove vino). Dok toplija klima bliže Jadranskom moru, s dolinama rijeka i jezera, je pogodna za sorte Valpolicella, Amarone i Bardolino od kojih se proizvodi crno vino. Blizu Venecijanske lagune, između brda Treviso, rijeke Piave i Jadranskog mora proizvodi se slavan Prosecco (od sorte grožđa Glera).

Središnji dio Veneta, gdje prevladava mediteranska mikroklima kod Colli Euganei, brda blizu Padove, poznat je po proizvodnji pjenušavog desertnog vina, Moscato fior d’arancio. Breganze je područje poznato po proizvodnji desertnog vina Torcolato od grožđa Vespaiolo.

Proizvođači grožđa i vinari regije Veneto koriste moderne metode i sisteme uzgoja kako u vinogradu tako i u podrumu. Iako su najpoznatija vina regije bazirana na domaćim sortama grožđa poput Glera (Prosecco) i Verduzzo, visoka potražnja za Veneto vinima potakla je proizvođače da eksperimentiraju sa sortama Cabernet, Chardonnay i Pinot. Veneto ima preko 90 000 hektrara posađenih vinograda od kojih je 35 400 hektara pod DOC-om. Bijelo vino zauzima 55% proizvodnje vina u regiji.

Jedan od najpoznatijih agronomskih fakulteta za vinogradarstvo i vinarstvo nalazi se upravo u regiji Veneto u mjestu Conegliano, a također najpoznatiji vinski sajam Italije (VinItaly) održava se svakog proljeća u Veroni.

O VINARIJI

O VINARIJI

Priča proizvodnje grožđa i vina počela je s Genesiom (r. 1903.) koji je obrađivao vinograde svojeg oca, a jedan od njih je bio i „Vigna di San Gallo“. Kasnije u 50-tima i 60-tima Luigi (sin Genesia) proširio je svoje vinograde na tradicionalnu pokrajinu Conegliano Valdobbiadene te prenio ljubav prema vinu na svog sina Enrico-a, koji je završio fakultet vinarstva i vinogradarstva u Coneglianu.

Na početku su prodavali svoje grožđe lokalnim kooperantma te različitim vinarijama u Valdobbiadene. No, početkom 2000-tih Elena je zajedno sa svojim bratom Enricom pokrenula distribuciju i proizvodnju vlastitih vina, projekt koji su nazvali BiancaVigna.

2008. godine u sklopu police Europskog ruralno razvoja opremili su svoj podrum s najmodernijom i najkvalitetnijom opremom kako bi poboljšali svoju proizvodnju.

 

Danas, s više od 30 hektara vinograda i 600 000 boca Conegliano Valdobbiadene, BiancaVigna recenzirani su kao jedna od najutjecajnijih talijanskih vinarija.

Brigom o svakoj vinovoj lozi, preradi grožđa i vina te na kraju boteljiranju, poštivaju prirodne procese te svemu dopuštaju dovoljno vremena za odvijanje svakog procesa.

Upravo su  konture brda San Gallo bile inspiracija za logo BiancaVigna, koje su dio identiteta te pridonose okusima i aromama vina.