SUEHIRO, TATSUNO KOIMURASAKI (SAISHIKOMI) SOJA UMAK 100ml

14,00

Koristite ovaj saishikomi shoyu kao umak za umakanje sashimija, sushija ili mesa. Savršen je za jela koja će biti obogaćena snažnim, umami okusom sojinog umaka.

Use this saishikomi shoyu as a dipping sauce for sashimi, sushi or meat. It’s perfect for dishes that would be enhance by the strong, umami flavor of soy sauce.

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

Opis

Ovaj Premium Saishikomi Shoyu tvrtke Suehiro je visokokvalitetni japanski umak od soje, koji je dva puta skuhan u proizvodnom procesu u tri faze koji produbljuje shoyu okus.

Dok se većina shoyu soja umaka kuha samo jednom, saishikomi shoyu se kuha dva puta. Ovaj proces daje mu dubok, intenzivan okus koji ga ističe u usporedbi s drugim vrstama shoyua. Jedan je od najtamnijih i najgušćih oblika japanskog soja umaka zahvaljujući činjenici da se višak vode uklanja tijekom druge fermentacije.

Premium Saishikomu Shoyu by Suehiro prirodno se kuha od 100% domaće soje i pšenice. Njegov proces pripreme u tri faze zahtijeva više vremena i truda od većine proizvodnje soja umaka, ali daje poseban okus i vrhunski osjećaj.

Proizvođač sojinog umaka Suehiro nalazi se u Tatsunu, u prefekturi Hyogo, i ondje proizvodi shoyu od 1887. Za izradu svog shoyua koriste Tatsunovu poznatu čistu i meku planinsku vodu.

 

This Premium Saishikomi Shoyu by Suehiro is a high-quality Japanese soy sauce, that has been twice-brewed in a three-stage production process that deepens the shoyu flavor.

While most shoyu soy sauces are brewed only once, saishikomi shoyu is brewed twice. This process gives it a deep, intense flavor that makes it stand out compared to other types of shoyu. It is one of the darkest, and thickest forms of Japanese soy sauce owing to the fact that excess water is removed during the second fermentation.

The Premium Saishikomu Shoyu by Suehiro is naturally brewed with 100% domestically produced soybeans and wheat local to the brewery. Its three-stage preparation process takes more time and effort than most soy sauce production, but gives it a special taste and a premium feeling.

Suehiro soy sauce brewery is based in Tatsuno, in Hyogo Prefecture, and has been brewing shoyu there since 1887. They use Tatsuno’s famously clean and soft mountain water to make their shoyu.

Povijest / History

Povijest / History

Suehiro je shoyu pivovara sa sjedištem u Tatsunu, u japanskoj prefekturi Hyogo. Tamo već više od 130 godina stručno kuhaju japanski sojin umak, a naglasak stavljaju na promicanje svoje regije i korištenje najkvalitetnijih sastojaka lokalnog porijekla za izradu ukusnog, prirodnog japanskog shoyu umaka.

Tatsuno je jedna od najranijih regija u Japanu koja je počela proizvoditi shoyu, pa je grad postao poznat po tome. Hladna klima i svježa, planinska voda idealni su za proizvodnju shoyua – posebno usukuchi shoyu, koji je specijalitet regije.

Pivari tvrtke Suehiro naslijedili su znanje svojih prethodnika, koje se prenosilo sa svakom generacijom, kako bi očuvali tradicionalne metode prirodnog kuhanja soja umaka. Ne koriste aditive i ne koriste toplinu za ubrzavanje procesa fermentacije. Umjesto toga, dopuštaju svom shoyuu da s vremenom prirodno fermentira kako bi osigurali čist i čist okus.

Suehiro radi veliki izbor shoyu umaka, kao što su usukuchi (svijetli sojin umak), koikuchi (tamni sojin umak), saishikomi (dvaput skuhan sojin umak), ponzu sojin umak s dodatkom citrusa i prirodno dimljeni sojin umak.

Njihovi shoyu umaci dobro se slažu sa svime, od sushija i sashimija do govedine i mozzarelle, a njihov ponzu umak idealan je završni umak za salatu ili ribu na žaru.

 

Suehiro is a shoyu brewer based in Tatsuno, in Japan’s Hyogo Prefecture. They’ve been expertly brewing Japanese soy sauce there for over 130 years, and they put an emphasis on promoting their region, and using the highest-quality, locally-sourced ingredients to make delicious, natural Japanese shoyu sauce.

Tatsuno is one of the earliest regions in Japan to start producing shoyu, so the town has become famous for it. The cool climate and fresh, mountain water are ideal for shoyu production – especially usukuchi shoyu, which is the region’s specialty.

Suehiro’s brewers have inherited the knowledge of their predecessors, passed down with each generation, to preserve the traditional methods of naturally brewing soy sauce. They don’t use additives, and they don’t use heat to speed up the fermentation process. Instead, they allow their shoyu to ferment naturally with time, to ensure the flavor is clean and pure. 

Suehiro makes a wide variety of shoyu sauces, such as usukuchi (light soy sauce), koikuchi (dark soy sauce), saishikomi (twice-brewed soy sauce), citrus-infused ponzu soy sauce, and naturally smoked soy sauce.

Their shoyu sauces pair well with anything from sushi and sashimi, to beef and mozzarella, and their ponzu sauce is an ideal finishing sauce for salad or grilled fish.