JUVE&CAMPS, ROSE BRUT CAVA

181,00kn

Sorta Pinot Noir s Espiells zemljišta. Ova cava zavodi svojom bistro crvenom bojom i prekrasnom živahnošću. Odražava karakter raznovrsnosti, sa svojim notama trešnje i jagode te meda, prepečenca i blagog cvijeća. Intenzivna je, svježa i bujna u ustima, s bogatim, aromatičnim završetkom.

Na zalihi

Preuzmi pdf
SKU: 93301 Kategorija:
REGIJA

REGIJA

Penedès prirodno je i povijesno područje autonomne zajednice Katalonije. Smješteno je na jugu Kneževine Katalonije, između pred-obalnog planinskog pojasa ( Serralada pred-litoral ) i Sredozemnog mora . Penedès je podjeljen na tri administrativne takozvane komarke: Alt Penedès , Baix Penedès i Garraf , a njihovi glavni gradovi su Vilafranca del Penedès , el Vendrell i Vilanova i la Geltrú .

S povijesnog gledišta, Penedès je od početka devetog stoljeća bio granično područje unutar županije Barcelone , koje je imalo svoje središte u bivšem vojnom gradu Olèrdola , ponovo ojačano zbog kršćanskog napretka 929. Olèrdola je izgubio značaj i glavni grad u drugoj polovici dvanaestog stoljeća, a tada je Vilafranca del Penedès postao glavni grad.

Pokrajinska podjela iz 1833. podijelila je regiju između provincija Barcelone , koja uključuje Alt Penedès i Garraf , i provinciju Tarragona , koja uključuje Baix Penedès.

O VINARIJI

O VINARIJI

1796

 

Cijela priča je počela prije 200 godina kada je Joan Juvé Mir, znatiželjni, pedantni vinar koji je bio ispred svog vremena, postavio temelje svoje tvrtke. Kasnije, njegov sin Antoni Juvé Escaiola preuzeo je vinograde.

 

 

1921

Joan Juvé Baqués, sin Antoni Juvé Escaiola-e te suprug Teresa Camps Ferrer-e, postavio je podzemna postrojenja u obiteljskoj kući u Sant Sadurní d’Anoia-i da napravi prva pjenušava vina pod imenom JUVE.

 

1940

Josep i Joan Juvé Camps, sinovi Joan-a i Teresa-e, pridružili su se upravljanju obiteljske firme, te su je podigli na višu razinu kada su otvorili vinariju izvan Sant Sadurní d’Anoia-e.

 

 

 

1972

Prva boca Gran Juvé Camps, izvanredna Gran Reserva Brut Nature cava pravljena od grožđa iz vinograda u Espiells-u samo kada je žetva izuzetne kvalitete, važno je obilježje u napretku vinarije.

 

 

 

1976

Reserva de la Familia je rođena, Gran Reserva Brut Nature cava inicijalno je trebala biti točena samo u malim količinama, ali ubrzo je postala glavna stvar za koju se veže ime brenda

 

 

 

2002

Tokom ovog desetljeća, obiteljska vinarija potvrdila je svoju poziciju kao vodeći proizvođač Premium i Gran Reserva cava-e.