GAJA COSTA RUSSI, GRAPPA

86,00

Grappa Costa Russi proizvedena je destilacijom masulja grožđa Nebbiolo vinograda u Barbaresco-u. Njegova nježnost, elegancija i kompleksnost proizvod su odležavanja grappe 12 mjeseci u drvenim bačvama (hrasta, akacije, smreke i breze).

Grappa Costa Russi is produced by distilling Nebbiolo grape mash grapes in Barbaresco. Its tenderness, elegance and complexity are the product of aging grappa for 12 months in wooden barrels (oak, acacia, spruce and birch).

 

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: 92624 Kategorije: ,
Opis

Miris: bogate arome orašastog voća, grožđica, čokolade i slatkih začina.
Okus: nježne, baršunaste i tople note koje slijede miris s dugim završetkom meda i kolača od lisnatog tijesta.

Smell: rich aromas of nuts, raisins, chocolate and sweet spices.

Taste: gentle, velvety and warm notes that follow the scent with a long finish of honey and puff pastry.

Destilerija / Distillery

Destilerija / Distillery

Gaja grappe proizvedene su u Destilleria Cooperativa del Barbaresco osnovanoj 1980. godine.  Grappa je proizvedena destilacijom svježeg masulja tijekom rujna te sve do studenog. Destilacija  se provodi u bakrenim kotlovima pod vakumom te na temperaturi ispod 70°C kako bi se sačuvale arome u destilatu te smanjila ekstrakcija esencijalnih ulja iz koštica grožđa.

Gaja grappes are produced in Destilleria Cooperativa del Barbaresco founded in 1980. Grappa is produced by distilling fresh mash during September and until November. Distillation is carried out in copper boilers under vacuum and at a temperature below 70 ° C in order to preserve the aromas in the distillate and reduce the extraction of essential oils from grape seeds.