GAJA CA’ MARCANDA, CAMARCANDA, 2015

530,00

Ulaz i srednje nepce bogati su i koncentrirani, s notama kupine, borovnice, sladića, kremena i naranče. Arome i primarni okusi dovode do dugog, slanog završetka, s finim zrnima tanina koji ne ostavljaju nikakvu sumnju u snažnu osobnost ovog vina.

The entry and mid-palate are rich, and concentrated, with notes of blackberry, blueberry, licorice, flint and blood orange. The aromas and primary flavors carry though to a long, savory finish, with fine-grained tannins leaving you with no doubt about this wine’s strong personality.

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: 92920 Kategorije: ,
Opis

Ime ovog vina dobilo je po vinariji Ca’Marcanda. CaMarcanda je pijemontski izraz za “kuću beskrajnih pregovora” i odnosi se na mnoge sate koje je Angelo Gaja utrošio uvjeravajući prijašnje vlasnike nekretnine da mu prodaju imanje. Camarcanda potječe s jednog od najkamenitijih nalazišta cijelog imanja, sa sjedištem u Castagneto Carducci u svjetski poznatoj regiji Bolgheri na zapadnoj obali Toskane. Vinogradi odabrani za ovo punjenje nalaze se u podnožju brežuljaka, sastavljeni od 100% terre bianche (bijela tla), prvenstveno vapnenca i vapnenačkih drevnih fosila morskog dna. Ova su tla idealna za proizvodnju bogatih, strukturiranih dugovječnih crnih vina. Vino će imati vrlo dug životni vijek, lako 15 do 20 godina, vjerojatno dulje ako se pravilno čuva.

 

This wine derives its name from Ca’Marcanda, the winery. CaMarcanda is the Piedmontese term for “house of endless negotiations” and refers to the many hours that Angelo Gaja spent convincing the property’s previous owners to sell the estate to him. Camarcanda is sourced from one of the stoniest sites of the entire estate, based in Castagneto Carducci in the World famous Bolgheri region on the west coast of Tuscany. The vineyards selected for this bottling are at the base of the hills, composed of 100% terre bianche  (white soils), primarily limestone and calcareous ancient sea floor fossils. These soils are ideal for producing rich, structured long-lived red wines. The wine will have a very long life ahead, easily 15 to 20 years, probably longer if cellared properly.

REGIJA
O VINARIJI