ADACHI, SOJA UMAK

27,00

Ručno rađeni japanski umak od soje, koji sadrži samo organsku soju, pšenicu i sol, sve lokalno iz Japana. Prirodna fermentacija. Vrhunskog i jedinstvenog bogatog okusa. Certificirani organski soja umak bez konzervansa, začina i alkohola.

Handmade Japanese soy sauce, containing only organic soybeans, wheat, and salt all local to Japan. Naturally occurring fermentation. Supreme and unique rich flavor. Certified organic soy sauce free of preservatives, seasonings and alcohol.

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

Opis

Adachi Jozo je proizvođač shoyu (sojin umak) u prefekturi Hyogo u regiji Kansai u Japanu. Njihov cilj je potrošačima približiti autentičan i ukusan shoyu koji koristi samo organske i domaće materijale.Ovaj organski tamni shoyu iz Adachija opravdava taj osjećaj. Sadrži samo jednostavne sastojke domaće proizvedene organske soje, organske pšenice i lokalne morske soli u gradu Ako, Adachi je osigurao da su ti sastojci pažljivo sazrijevani kako bi se stvorio proizvod najukusnijeg okusa.

Posljednjih godina shoyu koji sadrži prehrambene aditive i shoyu koji se kuha kraće vrijeme postali su sve popularniji u Japanu. Međutim, korištenje ovih prečaca u konačnici utječe na okus shoyua. Umjesto toga, Adachi dopušta da njihov koikuchi shoyu fermentira u povijesnim drvenim bačvama više od godinu dana prije punjenja i prodaje potrošačima. Slijedeći tradicionalne metode kuhanja, rađa se shoyu punog tijela s bogatim umamijem.

Najbolji dio ovog shoyua je to što može postati vaš novi shoyu u kuhinji. Može se koristiti u pomfritu, marinadama, kao umak za umakanje i više! Uživajte u svim svojim omiljenim japanskim jelima s intenzivnijim okusom koristeći ovaj japanski Koikuchi Shoyu.

 

Adachi Jozo is a shoyu (soy sauce) brewer local to Hyogo prefecture in the Kansai region of Japan. Their goal is to bring authentic and delicious shoyu that uses only organic and domestic materials to consumers. This organic dark shoyu from Adachi lives up to that sentiment. Containing only the simple ingredients of domestically produced organic soy beans, organic wheat, and sea salt local to Ako city, Adachi has ensured that these ingredients are carefully matured together to create the most flavorful product.

In recent years, shoyu containing food additives and shoyu brewed for shorter periods of time have become more mainstream in Japan. However, taking these shortcuts ultimately impact the flavor of shoyu. Instead, Adachi allows their koikuchi shoyu to ferment in historic wooden barrels for over one year before bottling and selling it to consumers. By following traditional methods of brewing, a full-bodied shoyu with rich umami is born.

The best part about this shoyu is that it can become your new go-to shoyu in the kitchen. It can be used in stir fries, marinades, as a dipping sauce, and more!
Enjoy all of your favorite Japanese foods with a more intense flavor by using this Japanese Koikuchi Shoyu.

Povijest / History

Povijest / History

Od 1889. Adachi Jozo, mala obiteljska pivovara Shoyu u regiji Kansai, svoju je misiju stvorila zadivljujuće shoyu i druge proizvode na bazi soje koristeći samo lokalne sastojke najviše kvalitete. Smješten u središtu prefekture Hyogo u gradu Taka, Adachi slijedi običaj korištenja samo domaće soje, pšenice i soli u svim svojim proizvodima, kao i iskorištavanja prirodnih resursa oko njih.

Koristeći sirovine koje su domaće proizvedene u Japanu, Adachi doista vjeruje da mogu stvoriti proizvode koji nisu samo ukusniji, već i blaži prema planetu. Još jedna glavna zanimljivost je da Adachi traži materijale koji su organski i koriste više od 80% organskih materijala u svim svojim proizvodima.

Uz korištenje domaćih i uglavnom organskih namirnica, metode kuhanja i fermentacije koje se koriste u Adachijevoj pivovari nisu se mijenjale od osnutka tvrtke. To znači da nastoje zadržati svoje metode što bliže, ako ne i potpuno istim tradicionalnim metodama proizvodnje japanskog shoyua i misoa, čak i ako to znači ulaganje više vremena i pažnje u njihove proizvode. Kako bi to postigao, Adachi koristi drvene bačve poznate kao kioke na japanskom, koje su istaknuti proizvod u njihovoj pivovari.

Drvene bačve daju Adachi shoyu i miso karakteristične okuse, koji su puni jedinstvenog umamija i potpuno su drugačiji od bilo kojeg drugog japanskog shoyu ili miso proizvoda. Ove bačve sadrže jedinstvene i zdrave pivarske bakterije koje omogućuju prirodnu fermentaciju shoyua i misa u najidealnijem okruženju.

 

Since 1889, Adachi Jozo, a small family-owned Shoyu brewery in the Kansai region has made it their mission to create astonishing shoyu and other soy-based products using only the highest quality of local ingredients. Located in the center of Hyogo prefecture in the town of Taka, Adachi has been following the custom of using only domestically-produced soybeans, wheat, and salt in all of their products, as well as taking advantage of the natural resources around them.

By using raw materials that have been domestically produced in Japan, Adachi truly believes that they can create products that are not only more flavorful, but also kinder to the planet. Another main point of interest is that Adachi seeks materials that are organic, and use over 80% of organic materials in all of their products.

In addition to the use of domestic and mostly organic materials, the brewing and fermentation methods used in Adachi’s brewery have not changed since the company was founded. This means that they strive to keep their methods as close to, if not exactly the same as traditional methods of producing Japanese shoyu and miso, even if it means putting more time and care into their products. In order to achieve this, Adachi uses wooden barrels known as kioke in Japanese which are a prominent staple in their brewery.

The wooden barrels give Adachi shoyu and miso distinctive flavors, that are full of unique umami and are completely different to any other Japanese shoyu or miso product. These barrels contain unique and healthy brewing bacteria that allow shoyu and miso to ferment naturally in the most ideal environment.