LA MOZZA, ARAGONE, 2015

45,00

U čaši ima intenzivnu rubin crvenu boju, s blagim nijansama koje teže ljubičastoj. Paleta parfema koja se širi do nosa predstavlja voćne i začinske arome, kojima je pridodana blaga nijansa crne masline. U ustima je bogato, ukusno i gusto, s vrlo dugim završetkom.

In the glass it has an intense ruby ​​red color, with some slight nuances tending towards violet. The range of perfumes that spreads to the nose presents fruity and spicy aromas, to which is added a slight nuance of black olive. In the mouth it is rich, tasty and dense, with a very long finish.

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: 94392 Kategorije: ,
O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

Vinarija La Mozza nalazi se u jugozapadnom području toskanske Maremme u mjestu Poggio La Mozza po kojem je i dobila ime, mjestu između Grosseta i Magliana; njegov položaj (otprilike desetak kilometara od mora i 45 minuta jugozapadno di Montalcino) uz zadržavanje tipičnog terroira Maremme, omogućuje apsolutno posebne klimatske uvjete. Potpuna odsutnost mraza ujutro, rijetka kiša koja proizlazi iz prisutnosti Otok Elba koji djeluje kao barijera za vlagu iz Tirenskog mora, stvara mnogo suši zrak na području imanja u usporedbi s brdovitim područjem Montalcina i onim na jugu Maremme. Ovi uvjeti pogoduju karakteristična mikroklima koja omogućuje uzgoj vinove loze koja se inače nalazi u mnogo toplijim područjima poput Alicantea i Syraha. Podrum je u vlasništvu obitelji Bastianich (Joe i njegova majka Lidia) i kuhara Maria Batalija od 2000. godine. On je u središtu projekta transformacije vinove loze za rađanje određenih sorti; 36 ha vinograda okrenutih prema jugu dozrijeva vrlo brzo jer klimatski uvjeti dopuštaju da grozdovi uvijek budu izloženi toplini sunca za cijelo vrijeme trajanja sunca. Želja za eksperimentiranjem i ljubav prema okusu i kvaliteti: to su sastojci uspjeha vina Bastianich. jer klimatski uvjeti dopuštaju da grozdovi uvijek budu izloženi sunčevoj toplini za cijelo vrijeme trajanja sunčeve svjetlosti. Želja za eksperimentiranjem i ljubav prema okusu i kvaliteti: to su sastojci uspjeha vina Bastianich. jer klimatski uvjeti dopuštaju da grozdovi uvijek budu izloženi sunčevoj toplini za cijelo vrijeme trajanja sunčeve svjetlosti. Želja za eksperimentiranjem i ljubav prema okusu i kvaliteti: to su sastojci uspjeha vina Bastianich.

The La Mozza winery is located in the south-western area of the Tuscan Maremma in Poggio La Mozza from which it takes its name, a locality between Grosseto and Magliano; its position (about a dozen kilometers from the sea and 45 minutes south-west di Montalcino) while maintaining the typical Maremma terroir, allows for absolutely special climatic conditions.The total absence of frost in the morning, the scarce rains deriving from the presence of the Island of Elba which acts as a barrier to the humid from the Tyrrhenian Sea, create a much drier air in the area of the estate both compared to the hilly area of Montalcino and that present in the south of the Maremma.These conditions favor a characteristic microclimate which allows for vines that are normally found in areas much hotter like Alicante and Syrah.The property of the cellar has been owned by the Bastianich family (Joe and his mother Lidia) and Chef Mario Batali since 2000. It is at the center of a n transformation project of the vines for the birth of particular varieties; the 36 hectares of vineyards facing south ripen very quickly, as the climatic conditions allow the bunches to always be exposed to the heat of the sun for the entire duration of the sunlight. Desire for experimentation and love for taste and quality: these are the ingredients for the success of the Bastianich wines.

Vino / Wine

Vino / Wine

“Aragone” je dobio ime iz želje da proslavi španjolsku obitelj vladara Aragona, koji su, zajedno s Medicijem od Firence, vladali teritorijem toskanske Maremme tijekom šesnaestog stoljeća. Riječ je o vrlo osebujnom rezu, koji u mediteranskom ključu tumači terroir iz kojeg potječu poznati supertoskanci: sangiovese i alicante daju strukturu, stas i aromatsku kompleksnost, dok syrah i carignano donose ugodne voćne arome, odmah uočljive na nosu. Ova Maremma Toscana Rosso IGT fermentira i macerira u otvorenim tonneauxima od 500 litara, gdje zatim nastavlja polagano odležavati u razdoblju koje traje otprilike 22 mjeseca. 

 

The “Aragone” takes its name from the desire to celebrate the Spanish family of the sovereigns of Aragon, who, together with the Medici of Florence, reigned over the territories of the Tuscan Maremma during the sixteenth century. It is a very particular cut, which interprets the terroir from which the famous supertuscans originate in a Mediterranean key: sangiovese and alicante give structure, stature and aromatic complexity, while syrah and carignano bring the pleasant fruity aromas, immediately noticeable on the nose . This Maremma Toscana Rosso IGT ferments and macerates in open 500-litre tonneaux, where it then slowly continues to age, for a period that lasts approximately 22 months.