GAJA, GAIA&REY, 2021

475,00

Gaia & Rey leži u čaši poput zlatnog nakita i otkriva balzamični voćni miris žute breskve, dinje i banane. Na nepcu, alkoholna komponenta i uporaba drva savršeno su ukroćeni mineralnim i začinskim komponentama.

Gaia & Rey lies in the glass like golden jewellery and unfolds a balsamic fruit scent of yellow peaches, melon and banana. On the palate, the alcohol component and the use of wood are perfectly tamed by mineral and spicy components.

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: 94513 Kategorije: ,
Opis

Gaia & Rey potječe iz prvog Chardonnaya vinograda Angela Gaja, a vino je nazvao  po svojoj najstarijoj kćerki, Gaia i njegovoj baki, Clotilde Rey. Grožđa za ovo vino beru se na parceli koja je okrenuta zapadno na 350 metara nadmorske visine, u selu Treiso u Barbaresco zoni. Vinove loze su zasađene 1979. godine.

Gaia & Rey comes from Angela Gaia’s first Chardonnay vineyard, and the wine is named after his oldest daughter, Gaia and his grandmother, Clotilde Rey. Grapes for this wine are harvested on a plot facing west at 350 meters above sea level, in the village of Treiso in the Barbaresco zone. The vines were planted in 1979.

REGIJA / REGION

REGIJA / REGION

Sjeverozapadna regija u podnožju Alpa sa sjedištem u Torinu jedna je od najboljih za uzgoj vinove loze. Tamošnji stilovi variraju od najlakših bijelih vina, preko slatkih pjenušaca do gromovitih crnih vina duge trajnosti.

The north-western region at the foot of the Alps, based in Turin, is one of the best for growing vines. The styles there range from the lightest white wines, through sweet sparkling wines to thunderous red wines of long durability.

O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

Gaja su talijanska obitelj vinara iz Piemonte (Piemonte), u sjevernoj Italiji, sa 158 godina tradicije proizvodnje vina. Piemonte proizvodi više Denominazione d’Origine Controllata e Garantita (DOCG) vina od bilo koje druge talijanske vinske regije. Područje je uvelike poznato po svojim Barolo i Barbaresco vinima, gdje vina obitelji Gaja dolaze do izražaja. Jedna od mnogih stvari koje razlikuju obitelj Gaja od drugih vinogradarskih obitelji i koja ostaje kao dokaz kvalitete njihova vina, jest činjenica da kada berba ne zadovoljava svoje standarde, oni je prodaju, kao što su to učinili u Piemontu 2002. i Montalcinu 2002., 2003. i 2009. godine. Angelo Gaja je poznat po kupažiranju svojih DOCG Barbaresca i Barola s 5-15% Barbere kako bi se popravile kiseline vina. Angelo je prepoznat u Italiji po modernizaciji vinarske industrije sa gustom sadnjom, zelenom berbom, malim prinosima, kontroliranim vinifikacijama, kratkim maceracijama te korištenjem bačvi od francuskog hrasta.

Gaja are an Italian family of winemakers from Piedmont (Piemonte), in northern Italy, with a 158-year tradition of wine production. Piemonte produces more Denominazione d’Origine Controllata e Garantita (DOCG) wines than any other Italian wine region. The area is widely known for its Barolo and Barbaresco wines, where the wines of the Gaja family come to the fore. One of the many things that distinguishes the Gaius family from other wine-growing families, and which remains as proof of the quality of their wine, is the fact that when the harvest does not meet its standards, they sell it, as they did in Piedmont in 2002 and Montalcino in 2002, 2003. and in 2009. Angelo Gaja is known for blending his DOCG Barbaresca and Barola with 5-15% Barbera to fix wine acids. Angelo is recognized in Italy for the modernization of the wine industry with dense planting, green harvesting, low yields, controlled vinifications, short macerations and the use of French oak barrels.