Akcija

FRESCOBALDI, AMMIRAGLIA Alìe ROSE

136,00kn 108,90kn

Vino je blago ružičaste boje s nijansama boje breskve. Na nosu se osjete intenzivni voćni mirisi, citrusi, maraska višnja, dinja te mineralne note. Mirisi se prenose na okus te se savršeno nadovezuju. Vino je elegantno te rafiniranih okusa sa dugim i svježim završetkom.

Na zalihi

Preuzmi pdf
SKU: 1VN159 Kategorije: ,
REGIJA

REGIJA

Toskana se smjestila u  središnjoj Italiji, poznata je po bogatoj povijesti, tradiciji, umjetnosti i prekrasnom krajoliku. U regiji se nalaze poznati gradovi poput Firence, Pise, Ferrere i Siene. Regija se sastoji od pokrajina Arezzo, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa-Carrara, Pisa, Pistoia, Prato, Siena i Firenca koja je ujedno i glavni grad regije.

Ono što obilježava krajolik Toskane su prekrasni brežuljci, vinogradi, planine, čempresi, lavande i masline. Toskana je poznata po brojnim dvorcima, palačama, parkovima, vrtovima od kojih su savršeni primjer renesansni vrt Boboli rađen za obitelj Medici.

Firenca i Pisa nose nadimak „gradovi umjetnosti“, dok neki Firencu nazivaju koljevkom renesanse. U Toskani su djelovali umjetnici poput Da Vincia, Michelangela i Botticellia koji su ostavili neizbrisiv trag na području kulture i umjetnosti.

Toskana je jedna od najstarijih i najpoznatijih vinorodnih regija Italije čija tradicija seže još u doba Rimskog carstva. Osim što očarava ljepotom bogatog krajolika, planina, šuma, brda i parkova, najveći pogled plijeni svojim prekrasnim vinskim podrumima i vinogradima. Najpoznatija vina Toskane su Chianti, Brunello di Montalcino i Vino Nobile di Montepulciano.

Chianti vina su najslavnija vina Toskane. To su suha vina te variraju od lakšeg do punog tijela. Proizvode se od sorte Sangiovese uz mali dodatak Caniola, Trebbiana Toscano i Malvasia del Chianti dok se posljednje dvije sorte ne koriste više od 2005. godine. Vina imaju poseban voćni karakter te mirisom podsjećaju na ljubičice i trešnje, a okusom na višnje.

Brunello di Montalcino je jako cijenjeno crno vino iz grada Montalcina. Rađeno je od sorte Sangiovese. Brunello je vino moćnog tijela, duboke boje i izraženih tanina. Vino ima odličan potencijal starenja.

Više od 80% proizvodnje u Toskani čine crna vina, po kojima je postala slavna, a glavna sorta je Sangiovese. Sorta vinove loze Sangiovese je jedna od najcjenjenijih i najrasprostranjenijih kultivara Italije, a najbolje uspjeva u Toskani. Toskana je slavu stekla upravo zahvaljujući ovoj sorti, iako je sortiment izuzetno širok (na primjer, Cabernet sauvignon je zasađen u Toskani prije više od 250 godina, ali je tek nedavno postao popularan). Od bijelih sorti najčešća je Trebbiano, a slijede MalvasiaVermentino i Vernaccia.

Toskana je osim po kulturi i enologiji poznata i po gastronomiji. Neke od najpoznatijih su maslinovo ulje, sladoled (gellato), sirevi riccota, pecorino, ovčji sirevi različite starosti, sušene rajčice te vrganji i tartufi. Toskanska kuhinja poznata je po korištenju sviježih namirnica koje se izvrsno sljubljuju s umacima i crnim vinom.

O VINARIJI

O VINARIJI

Frescobaldi predstavlja istinsku raznolikost Toskane i njegovih šest imanja, Nipozzano, CastelGiocondo, Pomino, Ammiraglia, Castiglioni i Remole, svi se nalaze u najprikladnijim područjima za proizvodnju finih vina.

Ornellaia, Masseto, Luce Della Vite, Danzante i Attems (Friuli) također su dio Frescobaldi grupe. Misija obitelji Frescobaldi predstavlja trajnu odgovornost za njegovanje toskanske raznolikosti kroz: održivi uzgoj zemljišta za proizvodnju vrhunskih vina koja savršeno predstavljaju i potpuno ilustriraju raznolikost naših obiteljskih imanja, komuniciranje i promicanje kulture Toskane i njenih raznolikosti, preko njihovih vina i specifičnih projekata.

Marchesi de ‘Frescobaldi jedna je od najstarijih talijanskih vinarija, s poviješću iz 1300-ih te jedna od najznačajnijih proizvođača vina u Italiji, s devet imanja i oko 2.500 hektara vinograda u Toskani.

Iskustvo Frescobaldi vina je kao da se iskusi dio povijesti Firence od srednjeg vijeka pa sve do danas kroz 700 godina povijesti proizvodnje vina.