O VINARIJI / ABOUT THE WINERY
Proizvodnja vina u obitelji Benanti može se pratiti od kasnih 1800-ih u Viagrandeu. Ova duboko ukorijenjena strast prema vinu je ono što je navelo Giuseppea Benantija da 1988. godine osnuje istoimenu vinariju. Smještena na planini Etna, “otoku unutar otoka” na Siciliji, obitelj Benanti proizvodi vina od 100% autohtonog grožđa – Carricante, Nerello Mascalese i Nerello Cappuccio. Uz vinograde smještene na četiri različite padine vulkana Etna: sjever, istok, jugoistok i jugozapad, klimatski utjecaj i vulkansko tlo sa svake padine kombiniraju se kako bi stvorili teritorijalna vina s “osjećajem mjesta”. Benanti je jedina vinarija s vinogradima na svakoj padini područja Etna DOC.
Winemaking in the Benanti family can be traced back to the late 1800s in Viagrande. This deep-rooted passion for wine is what led Giuseppe Benanti to establish the namesake winery in 1988. Located on Mount Etna, “an island within the island” of Sicily, the Benanti family produces wines using 100% native grapes – Carricante, Nerello Mascalese and Nerello Cappuccio. With vineyards positioned on four different slopes of the Etna volcano: North, East, South-East and South-West, the climatic influence and volcanic soils from each slope combine to create territorial wines with a “sense of place.” Benanti is the only winery with vineyards on every slope of the Etna DOC area.