Novosti

ACROBAT PORTFOLIO TASTING

U Zagrebu se 15. veljače u Hilton Garden Inn hotelu održao Acrobat Portfolio Tasting, prvo takvo događanje tvrtke Acrobat D&M, čiji cilj je bio predstaviti svoju kompletnu ponudu ugostiteljima iz Hrvatske i regije. Ponudu su osobno došli predstaviti vlasnici i predstavnici vinarija i destilerija čiji je Acrobat ekskluzivni zastupnik, a sudeći po prezentiranom asortimanu i svjetskim imenima koji su tog vikenda došli u Zagreb, Acrobat Portfolio Tasting definitivno je najprestižnije vinsko događanje ikad održano u Hrvatskoj.

Acrobat Portfolio Tasting u Hrvatsku je po prvi puta doveo najjače vinare i proizvođače jakih alkoholnih pića, vlasnike nekih od najboljih francuskih, talijanskih i španjolskih vinarija, te vlasnike najpoznatijih svjetskih destilerija koji su u jednom danu prezentirati svoju ponudu. Ovo događanje po prvi puta je u Hrvatskoj na jednom mjestu okupilo takva imena i svjetske premium proizvođače, a osim samih kušanja proizvoda i poslovnih razgovora koji su se odvijali tokom događanja, Acrobat Portfolio Tasting pobrinuo se i za popratni program u vidu čak 11 održanih master classova, te premijera određenih novih premium brandova. Većina Acrobatovih dobavljača dolazi iz Francuske, Italije i Španjolske, ali i drugih zemalja kao što su Slovenija, Srbija, Austrija, Njemačka, Velika Britanija, Belgija, Nizozemska, Danska, Kolumbija, Japan, a posebno ističemo po prvi puta dolazak jednih od najvećih negocianta iz Bordeauxa u Hrvatsku kao što su Mähler-Besse, Maison Sachel i Clarence Dillon.

Petsto posjetitelja imalo je 15. veljače ekskluzivnu priliku prisustvovati Acrobat Portfolio Tastingu te sudjelovati u bogatom programu predstavljanja novih proizvoda te premijera novih premium brendova na našem tržištu.  U dvije različite prostorije odvijali su se master classovi, na kojima se tražilo mjesto više.

Acrobat Portfolio Tasting posjetili su i gospodin Frano Matešić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Nj. E. gospodin Pierfrancesco Sacco i supruga, gđa. Laura Fernandez Serch, gospodin Pablo Cascón Salgado, Commercial Attaché Španjolske ambasade te mnogi drugi.

Prvi Acrobat Portfolio Tasting svakako je oduševio posjetitelje, ali i same izlagače koji su proveli nezaboravan vikend u Zagrebu, u koji će se zasigurno s veseljem vratiti i sljedeći put, kada će se održati drugo izdanje Acrobat Portfolio Tastinga. Prvo izdanje završilo je večerom koju je pripremalo čak šestero domaćih najcjenjenijih kuhara, Hrvoje Zirojević, Hrvoje Kroflin, Marin Rendić, Belizar Miloš, Marko Alilović i Marinko Topalović.