Novosti

Acrobat Portfolio Tasting – Wine District

Acrobat Portfolio Tasting na jedan je dan okupio neke od najznačajnijih proizvođača alkoholnih pića u svijetu.

Cijeli osmi kat Hilton Garden Inn hotela u Zagrebu na jedan je dan postao mjesto na kojem se prvi puta u Hrvatskoj predstavljaju etikete i imena vrijedna divljenja. Sam prostor bio je podijeljen na dva dijela – Wine district i Spirits distict, a svaki od njih je imao vlastiti program koji je apsolutno oduševio posjetitelje.

Ulaz na samo događanje bio je zatvorenog tipa, te se ulazilo samo uz pozivnice koje su bile rezervirane isključivo za predstavnike horeca sektora u Hrvatskoj i regiji, kao što su vlasnici i voditelji restorana, barova, kafića, hotela, sommelieri, barmeni, F&M manageri i sl.

Wine District Acrobat Portfolio Tastinga već je u samoj najavi pobudio zanimanje struke radi jakih imena koja su najavljena da će se predstaviti. Dio vlasnika vinarija došao je osobno u Zagreb predstaviti svoje proizvode te se upoznati sa kupcima i prezentirati im i neke nove etikete.

Posjetitelji su tako imali priliku probati prestižne šampanjce francuske kuće Billecart-Salmon, već dugo prisutne u Arobatovom portfoliu, a Helene i Jerome Trudon predstavili su cijeli asortiman šampanjaca Trudon, od kojih su neke boce po prvi puta predstavljene u Hrvatskoj. Također cijenjena kuća Olivier Leflaive predstavila je nove Valentin Leflaive šampanjce, koje do sada nismo imali prilike probati niti kupiti.

Christian Moreau osobno je došao u Zagreb i predstavio svoja Chablis vina, već dugo priznata na našem području, a jedan od najboljih svjetskih vinara bio je oduševljen cijelim događanjem. Institucija bijelog burgundca Olivier Leflaive predstavio je cijenjena vina koja u prvi plan stavljaju mineralnost, ekologiju i biodinamiku. Od francuskih prestižnih vinarija na Acrobat Portfolio Tastingu imali smo priliku upoznati i Chateau Fuisse, Pascal Jolivet, Chateau La Nerthe, dok je Clarence Dillon predstavio vina Clarendelle inspired by Haut-Brion, a Caves D’Esclans oduševio svjetski popularnim rose-ima Whispering Angel, The Palm, Rock Angel i Garrus.