Novosti

Acrobat na Vinitaly-u u Veroni

U Veroni je održan 53. Vinitaly, vodeći talijanski sajam vina. Najveći do sada, Vinitaly 2018. okupio je 4600 izlagača iz 35 zemalja na 100 000 kvadratnih metara. U četiri dana održavanja sajam je posjetilo 125 000 ljudi iz 145 zemalja, a svoje dobavljače obišao je i Acrobat.

Ugodno druženje s Robertom Bavom iz Cocchi-a prošlo je u kušanju aromatiziranog vina Barolo Chinato, koji će se ubrzo naći u Acrobatovoj ponudi te ostalih vermoutha po kojima je Cocchi prvenstveno poznat. Njihova Malvasia di Castelnuovo Don Bosco poslužena s ledom i voćem bit će apsolutni hit ovoga ljeta te će zasigurno osvojiti zaljubljenike u ljetna osvježavajuća pića.

Posjetili smo Roby Marton i uživali u njihovom koktelima s ginom. Velika gužva vladala je u izlagačkom prostoru Frescobaldija gdje smo uživali u razgovoru s gospodinom Vittoriom Frescobaldijem, počasnim predsjednikom Marchesi de Frescobaldi, nekadašnjim glavnim izvršnim direktorom, predsjednikom i predsjedavajućim.

Na privatnom kušanju u Tenuti San Guido osim Le Difese i Guidalberta, pili smo i Sassicaiu 2015, proglašenu najboljim vinom na svijetu po Wine Spectatoru.

Vinitaly je događaj koji je više nego ijedan drugi obilježio evoluciju sustava vina na nacionalnoj i međunarodnoj razini, pomažući da vino postane jedna od najuzbudljivijih i najdinamičnijih realnosti u primarnom sektoru.

 

dav

sdr