Novosti

Posjetili smo novo imanje obitelji Frescobaldi – Perano

U samom srcu Chianti Classica u Gaiole-u nalazi se novi posjed obitelji Frescobaldi – posjed Perano koji se odlikuje izuzetnom klimom i tlom. 500 metara iznad razine mora nalaze se vinogradi, znatno iznad nadmorske visine uobičajene za sorte crvenog grožđa, posebno za Sangiovese sa svojom fazom kasnog sazrijevanja.

Članovi Acrobat tima dobili su posebnu čast prisustvovati prvom službenom razgledu posjeda i ekskluzivnoj večeri pripremljenoj od strane Daria Cechini-a. Predivan dan u Peranu započeo je razgledom impresivnih podruma i kušanjem vina iz bačvi, nakon čega je uslijedila šetnja po vinogradima.

Vinogradi Tenute Perano imaju strmi, vertikalni razvoj i idealnu ventilaciju. Radi se o predivnom prirodnom amfiteatru savršenom za hvatanje sunčeve svjetlosti. Tlo je idealno, jako isušeno i bogato kamenjem, a ova nova vinarija čarobno je mjesto za starenje vina.

Obitelj Frescobaldi već 700 godina spaja tradiciju, iskustvo i inovaciju s kreativnošću i težnjom za izvrsnošću, a viziju nove vinarije Perano ispričao je sam Lamberto Frescobaldi.

Na ekskluzivnoj večeri posluživala su se vina Tenute Perano – Chianti Classico 2016, Riserva 2015 i Rialzi.

Chianti Classico Tenuta Perano rođen je na brdima Gaiole in Chianti iz vinograda na 500 metara nadmorske visine. Izloženost jugu, jugozapadu i izgled amfiteatra povećavaju izlaganje suncu i usredotočuju toplinu iz njega. Kombinacija nadmorske visine, izloženosti i oblika i nagiba vinograda nudi izuzetno jedinstvenu kvalitetu koja rezultira briljaNtnim ljubičastim vinima s intenzivnim voćnim aromama i velikom taninskom strukturom prepunom elegancije.

Tenuta Perano 2016 ističe se svojom svijetlom ljubičastom bojom. Buket se izmjenjuje između cvjetnih aroma i nota šumskih plodova i trešnje. Slijede balzamičke nijanse i suptilna ljutina. Svježina i taninska tekstura dodaju element iznenađenja, elegantno miluju i polako ispunjavaju nepce. Intenzivan i postojan završetak ostavlja nepce čistim i svježim.

U srcu Chianti Classica, S obzirom da je Chianti Classico smješten unutar prirodnog amfiteatra okrenutog prema jugozapadu, postoje iznimno jedinstveni uvjeti tla i klime za proizvodnju vina Riserva Chianti Classico. Ti uvjeti nude sve karakteristike kako bi Sangiovese pronašao svoj najelegantniji i privlačan izraz. Vino odležava u slavonskim hrastovim bačvama 24 mjeseca.

Tenuta Perano 2015 sjajno je ljubičasto vino s cvjetnim nosom kojim dominiraju mirisi ljubičice i šipka. Voćne note crnog ribiza vode u označene začinjene naglaske crnog papra i muškatnog oraščića, nakon čega slijedi makija i humus. Vino je svježe, složeno i bogato za nepce. Struktura tanina je bogata i gusta, što je prikladno za najautentičniji Sangiovese. Završetak je uporan, skladan i ostavlja lijepe uspomene na plemeniti duhan.

Rialzi je vino koje izražava hrabar karakter Sangiovese-a uzgojenog na dreniranim tlima. Njegova bogata, ali bistra rubinsko-crvena boja, s nijansama granata, odmah prenosi svoje tijelo, što je ojačano složenim buketom. Na nosu prevladavaju mirisi voća, kao što su crni ribiz i borovnica, te začinjene note crnog papra, koje daju mjesto tercijarnim prženim notama zrna kave i duhana.

Na nepcu se ističe bogatstvo i dubina vina, savršeno usklađena s elegancijom karakterističnom za Sangiovese koji se uzgaja na tim visinama. Meki, okrugli tanini savršeno su integrirani. Završetak je dug i uporan, a tercijarne se note ponovno vraćaju.

„Ovo vino je ostvarenje sna. Moja obitelj godinama je željela vino iz Tenute Perano, a zajedno smo izabrali vinograd Rialzi, koji se uzdiže iznad ostalih na tri prirodna koraka, karakteristična za ovo područje. Gran Selezione koja me, kao što ime sugerira, podsjeća na našu stalnu predanost izvrsnosti svaki dan“, opisuje Rialzi Lamberto Frescobldi.

dig

sdr

sdr

mde

mde

mde

dav

mde