Novosti

Acrobat na ProWein-u u Dὓsseldorfu

U Dὓsseldorfu je održan ProWein, vodeći svjetski sajam vina i jakih alkoholnih pića na kojem se tradicionalno susreću posjetitelji i vodeći svjetski proizvođači i distributeri, a izlagači predstavljaju kompletan pregled svjetskog tržišta u deset izlagačkih paviljona.

Ove godine predstavilo se više od 6600 izlagača iz više od 60 zemalja na prostoru od 71.924 m², uključujući 400 međunarodnih distributera i dobavljača alkohola i alkoholnih pića. Ova je sajamska manifestacija predvodnik u različitim trendovima i proizvodima, što je i glavni cilj ovog središnjeg sektorskog sajma.

Sva tri dana održavanja ovog poznatog sajma vina bila su uspješna za Acrobat tim, koji je, osim razgovora i ugodnih druženja s dosadašnjim dobavljačima, dogovorio i neke novitete.

Sajam smo započeli posjetom Billecart-Salmon-u, Bibi Graetz-u i Chateau d’Esclans, a sklopljeno je i novo zastupstvo s Dal Forno Romano, čija vina će se ubrzo naći u našoj ponudi.

Obitelj Dal Forno proizvodi vino od 1983. godine. Smješteno u  Val D’Illasi, njihovo imanje sastoji se  od 65 hektara vinove loze zasađene tradicionalnim autohtonim sortama Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta i Croatina. Dal Forno Romano je poznat po vrhunskim vinima Valpolicella i Amarone, te desertnom vinu Vigne Sere.

Bili smo na predstavljanju novog Coravina – Coravin Model 11, čiji smo ekskluzivni distributer.

Coravin Model Eleven najnoviji je član Coravin obitelji, prvi potpuno automatski sustav za očuvanje vina povezan bluetooth-om. Njegov LED ekran ima intuitivne ikone koje vam daju do znanja kada morate napuniti sustav ili zamijeniti Coravin kapsulu. Svjetlosni prsten mijenja se iz plave u zelenu kada je potpuno spojen na bocu i spreman za sipanje.

Model Eleven se povezuje s aplikacijom Coravin Moments App kako bi provjeravao statistiku vašeg sustava i izradio jedinstvene vinske trenutke uz hranu, glazbu i još mnogo toga.

Coravin Model Eleven ubrzo ćete moći pronaći u našim Vinotekama Svijet Vina na adresi Prisavlje 2 i Vlaška 25.

 

Osim Coravina, Acrobat tim je posjetio i Weingut Joh. Jos. Prὓm, čija vina uskoro dovodimo u Hrvatsku, te našeg dragog dobavljača Vegu-Siciliu. Uživali smo u druženju s Giovanni-jem Gajom, čija vina već imamo u ponudi, a završetku još jednog uspješnog ProWein-a nazdravili smo s Enricom Bertom uz njihovu vrhunsku grappu 1998 Paolo Berta Riserva del Fondatore!