Roman Rabik, Carlos Morante Garcia, Davor Bienenfeld, Enzo Comes, Pejo Šimunović, Zvonimir Lovrenčić
Novosti

Večer sljubljivanja hrane i koktela u Time restoranu

Acrobat je u suradnji sa Time restaurant i barom, njihovim barmenima i šefovima, 21.3. pripremio prezentaciju sljubljivanja hrane i koktela prvu takve vrste u Hrvatskoj. Večeru je vodio i kreirao Vantguardov brand ambasador i barmen Enzo Comes te regionalni direktor Carlos Morante zajedno sa Timeovim kuharskim timom.
Enzo Comes porijeklom iz Italije počeo je svoju karijeru kao konobar te sommelier. Završio je fakultet menedžmenta ugostiteljstva i radio u restoranu sa dvije Michelin zvijezdice četri godine u Londonu. Nakon Londona preselio je u Španjolsku gdje je započeo svoju karijeru barmena. Tijekom godina imao je priliku raditi u različitim okruženjima, gradovima i državama od resort hotela do visoko volumnih koktel barova te specifičnog Gin-bara u Barceloni, grad u kojem i danas živi. Zadnjih godina radi kao BAM ( barmen activation manager ) za Vantguard gdje aktivno sudjeluje u organizaciji svijetskih platforma poput Gin mare Med-coctails, Creation of low alcohol, low sugar coctails, Tales of coctails 2017 i mnoge druge.
Večera je započela jelom Jadranska toro tuna, tuna toro marinirana u đumbiru i limeti sa dasji želeom uz pire od pećene jabuke sa tekućom sushi rižom, koja je bila sljubljivana sa koktelom Capucana Chacaca apple batida posluživana u plastičnim vrećicama sa slamkom po uzoru na brazilske ulične cachace.

Hrana odlično ističe citruse i zelene biljne arome koktela te je obogaćuje i dovodi jelo na višu razinu.
Nakon toga slijedilo je glavno jelo glazirani janjeći mišić, plećka, but i hrskava potrbušina na kremi od slanutka sa glaziranom cikorijom i ukiseljenim lukom uparen koktelom Gin mare onion gimlet. Koktel je kombinacija cordiala od luka i parmezana, zaokružen aromatiziranim maslinovim uljima Arbequina timjanom, bosiljkom i ružmarinom te nadopunjen filtriranom morskom vodom. Gin mare onion gimlet koktel je žestok, slan te perfektno balansiran, a zajedno sa uparenom janjetinom dolazi do razine bogatog pića punog svježine i energije.
Večera je završila Crem Bruleeom od limuna, kreacijom Roberta Hromalića, kandirani kumkvat punjen kremom od limuna, crumble, yuzu gel s mentom, marshmallow od limuna, koji je sljubljen sa koktelom Ysabel Regina sidecar. Varijacija koktela koja je osmišljena za ovaj desert rađena je s cointreauom, sokom sviježe limete i rubom vanilin šećera te dovodi do eksplozije okusa citrusa sa odličnim balansom vanilin šećera.
Kako je Hrvatska veliki zaljubljenik u kavu, Enzo je za završetak večere predstavio kombinaciju kave i tonica 1724.

PHOTO : Damir Fabijanić