Povijest / History
Suehiro je proizvođač soja umaka sa sjedištem u Tatsunu, u japanskoj prefekturi Hyogo. Tamo već više od 130 godina stručno kuhaju japanski sojin umak, a naglasak stavljaju na promicanje svoje regije i korištenje najkvalitetnijih sastojaka lokalnog porijekla za izradu ukusnog, prirodnog japanskog shoyu umaka.
Tatsuno je jedna od najranijih regija u Japanu koja je počela proizvoditi shoyu, pa je grad postao poznat po tome. Hladna klima i svježa, planinska voda idealni su za proizvodnju shoyua – posebno usukuchi shoyu, koji je specijalitet regije.
Pivari tvrtke Suehiro naslijedili su znanje svojih prethodnika, koje se prenosilo sa svakom generacijom, kako bi očuvali tradicionalne metode prirodnog kuhanja soja umaka. Ne koriste aditive i ne koriste toplinu za ubrzavanje procesa fermentacije. Umjesto toga, dopuštaju svom shoyuu da s vremenom prirodno fermentira kako bi osigurali čist i čist okus.
Suehiro radi veliki izbor shoyu umaka, kao što su usukuchi (svijetli sojin umak), koikuchi (tamni sojin umak), saishikomi (dvaput skuhan sojin umak), ponzu sojin umak s dodatkom citrusa i prirodno dimljeni sojin umak.
Njihovi shoyu umaci dobro se slažu sa svime, od sushija i sashimija do govedine i mozzarelle, a njihov ponzu umak idealan je završni umak za salatu ili ribu na žaru.
Suehiro is a shoyu brewer based in Tatsuno, in Japan’s Hyogo Prefecture. They’ve been expertly brewing Japanese soy sauce there for over 130 years, and they put an emphasis on promoting their region, and using the highest-quality, locally-sourced ingredients to make delicious, natural Japanese shoyu sauce.
Tatsuno is one of the earliest regions in Japan to start producing shoyu, so the town has become famous for it. The cool climate and fresh, mountain water are ideal for shoyu production – especially usukuchi shoyu, which is the region’s specialty.
Suehiro’s brewers have inherited the knowledge of their predecessors, passed down with each generation, to preserve the traditional methods of naturally brewing soy sauce. They don’t use additives, and they don’t use heat to speed up the fermentation process. Instead, they allow their shoyu to ferment naturally with time, to ensure the flavor is clean and pure.
Suehiro makes a wide variety of shoyu sauces, such as usukuchi (light soy sauce), koikuchi (dark soy sauce), saishikomi (twice-brewed soy sauce), citrus-infused ponzu soy sauce, and naturally smoked soy sauce.
Their shoyu sauces pair well with anything from sushi and sashimi, to beef and mozzarella, and their ponzu sauce is an ideal finishing sauce for salad or grilled fish.