MARCO DE BARTOLI, INTEGER ZIBIBBO TERRE SICILIANE, 2023

70,00

Intenzivne i bogate arome s mirisima egzotičnog voća, vrlo zrelog žutog voća, marelice, breskve i kandiranog citrusa. Okus je svjež i slan s citrusnim, mineralnim i oksidativnim aromama.

Intense and rich aromas with scents of exotic fruits, very ripe yellow fruits, apricot, peach and candied citrus. The palate is fresh and savoury with citrus, mineral and oxidative aromas.

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

Opis

Vina integrirana u područje tradicionalnim eksperimentiranjem. Od latinske riječi integer , što znači cjelovit, ova vina se proizvode isključivo od lokalnih sorti koje su na našim područjima pronašle svoje prirodno okruženje. Potpuno poštujući naš terroir , ograničili smo ljudsku intervenciju, izbjegavajući bilo kakvu kemijsku, fizičku i mehaničku obradu. Njegujući njihov  integritet, radili smo izbjegavajući bilo kakvu kemijsku gnojidbu ili plijevljenje u vinogradu, drastično smanjujući fitosanitarne tretmane, koristeći samo male doze sumpora i bakra, smanjujući prinos po hektaru, ručno birajući svaki pojedini grozd, berući ručno i skupljajući grožđe u male košare, s kraćim vremenom putovanja od vinograda do podruma; radili smo s prirodnom sedimentacijom, spontanom fermentacijom, koju obavljaju divlji kvasci , u starim bačvama iglinenim amforama , s maceracijom na kožici (proces proizvodnje crnog vina, bez prepumpavanja ili pretapanja); i alkoholna i malolaktična fermentacija završene su u okruženju gdje je temperatura neizravno kontrolirana; odležavanje od najmanje 10 mjeseci na talogu; bez dodavanja sulfita ; bez obrade ili korekcije; bez hlađenja niti filtracije . To su faze odležavanja INTEGER vina, sve do potpune zrelosti i stabilnosti.

O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

Marco de Bartoli smatra se jednim od pionira vinarstva na Siciliji zbog svoje dugogodišnje predanosti autohtonim sicilijanskim sortama bijelog grožđa, Grillo i Zibibbo. Proizvodi ih na dva odvojena imanja; prvo u Marsali, u jugozapadnom kutu Sicilije, a drugo na malom otoku Pantelleria, jugoistočno od Sicilije. Njegovo strogo uvjerenje u vrijednost tradicionalnih metoda proizvodnje ovog grožđa i njihovih vina nadopunjuje jednako snažno uvjerenje u budućnost Sicilije kao jednog od najvažnijih vinogradarskih područja Europe. Grillo, koji povijesno čini osnovu klasičnih vina Marsale, uzgaja se na otoku još od feničanskog doba. Iz svoje vinarije Samperi, u Contradi Samperi zapadno od Marsale, Marco de Bartoli proizvodi nekoliko vina od ovog grožđa. Marco de Bartoli je nažalost nedavno preminuo, ali njegov rad nastavljaju njegova djeca.

 

Marco de Bartoli is considered one of Sicily’s winemaking pioneers for his long standing commitment to the native Sicilian white grape varieties, Grillo and Zibibbo. He produces them on two seperate estates; the first in Marsala, in Sicily’s south west corner, the other on the small island of Pantelleria, south east of Sicily. His strict belief in the value of traditional methods of production of these grapes and their wines is complemented by his equally strong belief in the future of Sicily as one of Europe’s most important viticultural areas. Grillo, which historically forms the basis of Marsala’s classic wines, has been grown on the island since Phoenecian times. From his Samperi winery, in the Contrada Samperi just west of Marsala, Marco de Bartoli produces several wines from this grape. Marco de Bartoli sadly recently passed away but his work is carried on by his children.