LUC BELAIRE, RARE ROSE FANTOME SEC

Od: 400,00kn (53,09 €)

Obriši

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: N/A Kategorija:
Opis

Fantome Rose proizveden je u Provansi od grožđa Syrah-a, Cinsault-a i Granache-a. Bogat je mirisom crvenog voća s elegantnom paletom jagode i crnog ribizla što rezultira savršenom harmonijom aroma, okusa, tijela vina i završetka: svježe ali ne pre slatko. Grenache daje pjenušcu tijelo, toplinu i note kupine i crnog ribizla. Cinsault mu daje aromatičnost višnje na nosu, finese te suptilnu teksturu do završetka. Syrah pridonosi prekrasnoj duboko crvenoj boji i donosi note dima i zaokruženosti.

REGIJA

REGIJA

Pokrajina Provansa se nalazi na jugu Francuske uz sam Mediteran te je jedna od regija koja ima vema bogatu i dugu povijest. Ime Provansa dolazi od lat. nostra provincia što znači moja provincija.

Današnji Marseille osnovan je u 6. stoljeću prije Krista od strane trgovaca koji su počeli naseljavati ovo područje, te tu saditi vinovu lozu i raditi vino, zbog čega je Provansa najstarija vinarska regija u Francuskoj. Tadašnja vina crna vina nisu bila macerirana, već brzo prerađena pa su imala blijedo roza boju. Vina Marssalie-a bila su poznata po cijelom rimskom carstvu.

Regija je bila kolonizirana od strane vladara Barcelone, kraljevstva Burgundije i Rimskog carstva, no najveći utjecaj na vinograde i vinarstvo u Provansi imali su katolički redovnici. Zbog različitih povijesnih utjecaja u Provansi se sadi mnogo različitih sorti vinove loze.

Kroz cijelu Provansu kao udomaćene divlje vrste rastu ružmarin, borovica, timjan i lavanda, mnogi kažu da one zajedno daju posebnu notu provansalskim vinima.

Provansa ima klimu koja je odlična za uzgoj grožđa; dobiva puno sunca i ne previše kiše, ima tople dane s hladnijim noćima, Mediteran koji ublažava temperature te vjetrove s mora koji održavaju vinograde suhima i bez bolesti. Provansa također ima i mnogobrojne planinske lance i teksture u reljefu (padine i udoline) koje zajedno s raznovrsnim tlom i klimom čine savršene uvjete za vinovu lozu.

Zbog velićine regije te mnogo različitih utjecaja (klima, visinska pozicija vinograda, tlo i padaline), razlika u početku berbe na toplom jugu i u hladnijim područjima unutrašnjosti regije može biti i do 60 dana.

Provansa je jedna od najviše podcjenjenijih vinskih regija u Francuskoj, a najveća je regija u Francuskoj po proizvodnji vina. Provansina proizvodnja vina najviše se bazira na proizvodnji rose-a (89% ukupne proizvodnje) te jedina ima institut za istraživanje istog. Područje Cassis-a poznato je po proizvodnji bijelih vina dok je Bandol-o poznato po proizvodnji crnih vina.

Vina provanse bila su lošeg statusa sve do 1971. kada je Hugh Johnson napisao kritiku o vinima te pohvalio rose iz Provanse. Od tada u Provansi se sade visokokvalitetne sorte te se koriste nove tehnologije i metode u proizvodnji.

O VINARIJI

O VINARIJI

Vinarija Luc Belaire utemeljena je 1898. godine, te danas njome upravlja već šesta generacija vinara, koja budno prati proizvodnju svake boce Luc Belaire-a, kako bi se osigurala elegancija i svježina svake boce koje su karakteristike ove kuće.

Svaka od kreacija vinarije Luc Belaire je ono najbolje od vinske tradicije u Francuskoj. Njihov pjenušac Rare Rose dolazi iz Provanse, najpoznatije regije u svijetu za proizvodnju rose-a. Luxe i Gold cuvee-i dolaze iz Burgundije te su proizvedeni od 100% Chardonnay-a.

Vinarija Luc Belaire udružuje grožđe visoke kvalitete s  umijećem vinifikacije koje se može naći samo kod obiteljskih vinarija poput ove.

Luc Belaire je samostalna vinarija u svijetu korporativnih giganta te oni vjeruju i podupiru one koji su inovativni, ističu se te mjenjaju status quo. Neki od takvih umjetnika koje podupiru su: Post Malone, DJ Khaled, Rick Ross, Diamond Platnumz, A Boogie wit da Hoodie, Steve Aoki.