DUBROVAČKI PODRUMI, MALVASIJA DUBROVAČKA

18,00

Gotovo izgubljena bijela sorta Konavoskog kraja, Malvasija Dubrovačka, ponovno se vraća na hrvatsku vinsku scenu. Malvasija kao sorta se , pored svoje dugačke povijesti, odlikuje i jako dobrim vinima napravljenim od grožđa uzgojenog u Konavoskom polju. Ovo vino se odlikuje karakterističnim mirisom i okusom koje u sebi sadrži arome suhog bijelog voća, meda i cvijeća.

 

The almost lost white variety of the Konavle region, Malvasija Dubrovačka, is returning to the Croatian wine scene. Malvasia as a variety, in addition to its long history, is also characterized by very good wines made from grapes grown in the Konavle field. This wine is characterized by a characteristic aroma and taste that contains aromas of dried white fruit, honey and flowers. 

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: 10343 Kategorije: ,
O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

Duga tradicija koja je počela 1876. godine.
Dubrovački podrumi d.d. je vodeća vinska kuća Konavoskog vinogorja po opsegu i kvaliteti proizvodnje s dugom tradicijom koja je počela 1876. godine osnivanjem u vinarskom svijetu čuvene tvrtke Podrum Pero Kolić. Vinarija Gruda sagrađena je 1963. godine sa kapacitetom od 250 vagona prostora po tada suvremenim tehnološkim rješenjima, a u više navrata osuvremenjivana i povećavanog kapaciteta do današnjih 750 vagona. Do kraja šezdesetih godina podignuto je u Konavoskom polju 157 ha netto plantažnih vinograda. Nakon Domovinskog rata iz kojeg je firma Dubrovački podrumi izašla, kao i cijeli Konavoski kraj, poharana i spaljena nalazi snagu za oživljavanje zapuštenih, ratom uništenih vinograda, a 2002. godine u sklopu, Vinarije Gruda uređuju i montiraju najsuvremeniju tehnologiju za stabilizaciju, filtriranje i liniju za punjenje kapaciteta 2000 boca na sat.

 

A long tradition that began in 1876. Dubrovački podrumi dd is the leading wine house in the Konavle vineyards in terms of scope and quality of production with a long tradition that began in 1876 with the founding of the famous company Podrum Pero Kolić in the wine world. Gruda Winery was built in 1963 with a capacity of 250 wagons of space according to the then modern technological solutions, and on several occasions modernized and increased capacity to today’s 750 wagons. By the end of the 1960s, 157 ha of net plantation vineyards had been erected in the Konavle field. After the Homeland War, from which the company Dubrovački podrumi emerged, as well as the entire Konavle region, looted and burned, it found the strength to revive abandoned, war-torn vineyards, and in 2002, Gruda Winery edited and installed state-of-the-art stabilization, filtering and line technology. to fill a capacity of 2000 bottles per hour.