ZARIĆ, KRALJICA 42%vol rakija od šljive (plum brandy)

345,00kn (45,79 €)

Jedina srpska rakija s zaštićenim geografskim porijeklom zaslužno i s ponosom nosi svoje ime. Proizvedena od najboljih starih rakijskih sorti šljiva, požegače, ranke i trnovače, koje su najviše zastupljene u kosjerićkom kraju, ipak nije pravi predstavnik tipične srpske šljivovice. Obzirom da je jednako dobra kada se pije blago ugrijana ili skroz rashlađena, upoređuju je s francuskim konjakom ili malt whiskey-om. Dva puta destilirana rakija  šljivovica, odležala je najmanje pet godina u hrastu. Bez dodataka ikakvih pojačivača mirisa i ukusa.

The only Serbian brandy with a protected geographical origin deserves its name deservedly and with pride. Produced from the best old brandy varieties of plums, požegača, ranka and trnovača, which are most represented in the Kosjerić area, it is still not a true representative of the typical Serbian plum brandy. Since it is equally good when drunk slightly warmed or completely chilled, it is compared to French cognac or malt whiskey. Twice distilled plum brandy, aged for at least five years in oak. Without the addition of any odor and flavor enhancers.

 

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: 92565 Kategorije: ,
Opis

Miris: bogat i profinjen miris šljive pomiješan sa mirisom hrasta
Okus: harmoničan, sa dugim završetkom. Izvrsno zaokružen i skladan sa dugim završetkom bukea čiste hrastovine.

Smell: rich and refined plum scent mixed with oak scent

Taste: harmonious, with a long finish. Excellently rounded and harmonious with a long bouquet finish of pure oak.

TRADICIJA I PROIZVODNJA / TRADITION AND PRODUCTION

TRADICIJA I PROIZVODNJA / TRADITION AND PRODUCTION

Destilerija Zarić stvorena je u tradiciji i na području nekadašnje poznate destilerije rakije “Povlen” čija drevna slava blijedi u posljednja dva desetljeća do dolaska obitelji Zarić. Unatoč voćarskoj tradiciji područja Kosjerića, razne su okolnosti utjecale da stari “Povlen” izgubi sjaj. Odlučni prije svega da najbolje iskoriste potencijal ove voćne regije i tradiciju proizvodnje najkvalitetnije rakije, naporno su radili na modernizaciji i obnovi postojećih pogona za preradu i destilaciju voća, a samim time povećali potrebu za voćarstvom na ovom području, kao i proizvodni kapacitet. Velika financijska ulaganja, posvećenost i želja da se na najbolji način u moderno doba spoje vrhunska tehnologija, moderna znanost, iskustvo i stara srpska tradicija, omogućili su im da stari “Povlen” zablista poput nove destilerije Zarić, najmodernije destilerije rakije u jugoistočnoj Europi. Njihova će destilerija godišnje proizvoditi oko milijun litara rakije od raznog voća iz naše regije.

The Zarić distillery was created in the tradition and in the area of ​​the once famous “Povlen” brandy distillery, whose ancient glory has faded in the last two decades until the arrival of the Zarić family. Despite the fruit-growing tradition of the Kosjerić area, various circumstances influenced the old “Povlen” to lose its luster. Determined primarily to make the best use of the potential of this fruit region and the tradition of producing the highest quality brandy, they worked hard to modernize and renew existing fruit processing and distillation plants, thus increasing the need for fruit growing in this area and production capacity. Large financial investments, dedication and desire to combine state-of-the-art technology, modern science, experience and old Serbian tradition in the best way in the modern age, enabled them to make the old “Povlen” shine like the new Zaric distillery, the most modern brandy distillery in Southeast Europe. Their distillery will annually produce about a million liters of brandy from various fruits from our region.