Sold out

X-GIN, PREMIUM GIN

481,00kn (63,84 €)

X-Gin kombinira bobicu od smreka sa 15 bilja i nekoliko najboljih začina poznatih čovjeku. Ima okus strasti s naglaskom kakaovca i najmanjim mirisom vanilije. Čisti i nježni mirisi izazivaju snažan osjećaj užitka. To je vrijeme Inka i Maya. Vrijeme smrti od žrtve i nebeske žeđi koja je trebala biti ugašena. Tako su kraljevi i kraljice dali zapovijed majstorima piva da skupe pobožni nektar. Oni su stvorili tajni recept koji je poznat da je sadržavao kakao. Nazvali su ga “Xocoatl”. Trebali su uživati samo kraljevi, kraljice i bogovi. Donijela mu je dar dugog života, inteligencije i usadila strast onima koji su imali sreće piti.

Miris: Strastven, s laganim naglaskom na kakao i cvijet vanilije.

Okus: Blage i nježne arome, sa okusom kakaovca i štapića vanilije.

 

X-Gin combines a spruce berry with 15 herbs and some of the best spices known to man. It has a taste of passion with an accent of cocoa and the slightest scent of vanilla. Clean and gentle scents evoke a strong sense of pleasure. It is the time of the Incas and the Maya. The time of death from sacrifice and the heavenly thirst that was to be quenched. So the kings and queens gave orders to the beer masters to collect the pious nectar. They created a secret recipe that is known to contain cocoa. They called him “Xocoatl.” Only kings, queens and gods were to be enjoyed. It brought him the gift of long life, intelligence and instilled passion in those who were lucky enough to drink.
Scent: Passionate, with a slight emphasis on cocoa and vanilla flower.
Taste: Mild and delicate aromas, with the taste of cocoa and vanilla sticks.

 

 

Nema na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: 92309 Kategorije: ,
Opis

Gin je destilat od neutralnog alkohola koji se može dobiti od žitarica, grožđa, krumpira, šećerne trske i sl. Aromatizacija se postiže ovisno o destileriji i stilu proizvodnje putem maceracije (namakanjem) začina i trava, infuzije, parom, kuhanjem začina pod niskim tlakom ili umjetnim aromama. Glavna aroma gina je borovica (juniper na engleskom, jenever na nizozemskom, ginepro na talijanskom), po kojoj gin i dobiva ime.

 

Gin is a distillate of neutral alcohol that can be obtained from cereals, grapes, potatoes, sugar cane, etc. Flavoring is achieved depending on the distillery and production style by maceration (soaking) of spices and herbs, infusion, steam, cooking spices under low pressure or artificial flavors. The main aroma of gin is pine (juniper in English, jenever in Dutch, ginepro in Italian), after which gin is named.
O DESTILERIJI / ABOUT THE DISTILLERY
Destilerija De Moor obiteljsko je tvrtka koja jamči strast i umijeće od 1910. Proizvodnja je ukorijenjena u dugogodišnjem iskustvu. Tradicionalni proizvodi koje proizvode od davnina imaju stalno mjesto u svom asortimanu, a i dalje se proizvode prema receptu iz prošlosti. Ova destilerija jedna je od posljednjih ”vrućih” destilerija u Belgiji, što znači da se cijeli proces odvija unutar tvrtke, od zrna do tekućine, uz poštivanje tradicionalne izrade. Ne razmišljajući u količinama, već radije o kvaliteti, krajnji rezultat je uvijek iskren i istinit. Označavanje boca se vrši ručno i unutar tvrtke. Proces destilacije nije precizna znanost, već se događa organoleptički. Mora se ovladati umijećem odvajanja tekućine u savršenom trenutku okusom i mirisom. Nijedna serija stoga nije potpuno ista, što zahtijeva stalno kušanje i mirisanje za sastavljanje željene mješavine. Njegova je odgovornost stvoriti dosljednost u kvaliteti konačnih proizvoda. Distillery De Moor is a family business guaranteeing passion and craftsmanship since 1910. The production is rooted in years of experience. The traditional products that they produce from way back have a permanent place in their range, and are still manufactured according to the recipe of yesteryear. This particular distillery is one of the last hot distilleries in Belgium, which means that the whole process happens in-house, from the grain to the liquid, all the while respecting traditional craftsmanship. Not thinking in volumes, but rather in quality, the end result is always honest and true. Labeling happens manually and in-house. The process of distillation is not a precise science, but happens organoleptically. He has to master the art of separating the liquid at the perfect moment through taste and smell. No batch is therefore the exact same, which requires a constant tasting and smelling to compose the desired blend. It’s his responsibility to create a consistency in the quality of the final products.