MARJAN SIMČIĆ, TEODOR RDEČE SELEKCIJA, 2014

360,00kn (47,78 €)

Tamno baršunasto crvena boja, još uvijek čvrsta i mlada. Zreli i topli buket kombinacija je nekoliko različitih aroma – tamnih bobica, džemova, duhana i svježe kože. Prvi dojam je sladak. Okus je bogat, začinski i voćni: tamno bobičasto voće i šljive. Ima jaku strukturu i zamjetnu svježinu. Na kraju možete prepoznati note tamne čokolade, začina i kože. Polako se razvija i blijedi.

 

Dark velvety red color, still solid and young. The mature and warm bouquet is a combination of several different aromas – dark berries, jams, tobacco and fresh leather. The first impression is sweet. The taste is rich, spicy and fruity: dark berries and plums. It has a strong structure and noticeable freshness. At the end you can recognize notes of dark chocolate, spices and leather. It develops and fades slowly. 

 

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: 93113 Kategorije: ,
REGIJA

REGIJA

Goriška brda spadaju u geografsku regiju Posočja koja se nalazi na granici Slovenije i Italije. Regija je bila razdvojena na dva dijela nakon  drugog svijetskog rata, te je južni i zapadni dio regije pripao Italiji.

Goriška brda imaju povijest još iz rimskog carstva, te su pronađene arheološke iskopine u Ceglema, Neblem, Gonjačeh, Golem Brdu, Kozarnem i Šmartno. Naseljenost regije se znatno povećavala od srednjeg vijeka do danas.

Goriška Brda također su poznata po mnogobrojnim kulturnim znamenitostima poput renesansnog dvorca kod Dobreva, vodotoranj arhitekta Marka Šlajmera, crkva Svetog križa u Kojsku, Crkva Marije na jezeru u Golom Brdu te lovski dvorac grofova Vipolža iz 11 st..

Goriška brda je najdinamičnija i najpoznatija slovenska regija poznata na svjetskoj razini. Neki od najpoznatijih vinara regije su Alesa Kristančič, Marjan Simčič te vinarija Jakončič.

Vinogradi danas pokrivaju oko 1800 hektara površine u pokrajini. Najpoznatije bijele sorte koje se uzgajaju su Rebula, Tokaj, Pinot sivi, Pinot bijeli, Chardonnay, Sauvignon blanc; te crne sorte Merlot i Cabernet sauvignon.

Najzapadnija slovenska vinska regija pod utjecajem je Alpa kao i mediteranske klime koja stiže s Jadrana. Vina Goriških brda imaju specifičnu čvrstoću i karakter, čistu aromatiku i relativno dug mladenački karakter, u pogledu osvježavajućih kiselina koja vinima daju dobar potencijal za starenje. Rebula je sorta koja dominira u vinogradima Goriških brda. U svakom gutljaju vina Rebula može se osjetiti hladniji alpski utjecaj, strmi vinogradi koji se obrađuju ručno te voćnost i mirisnost vina.

O VINARIJI

O VINARIJI

Godine 1860. Anton Simčić kupio je farmu u Medani te je započeo s uzgojem vinove loze i proizvodnjim vina. Tijekom godina njegovi sinovi su nasljedili posao, Teodor je naslijedio vinograde i podrume. Nakon drugog svjetskog rata Teodor i njegov sin Salko preuzeli su cijeli posao.

Godine 1988. Salko je preuzeo upravljanjem vinarije i vinograda, te je 1997. godine izgradio novu i modernu vinariju u selu Ceglo kraj Medane. 2008. godine vinariju je preuzeo Marjan Simčić, peta generacija vinara, te uveo mnoge promjene i novu liniju vina „Opoka“ koja je doživjela velik uspijeh.

Vina vinarije Simčić nude ono najbolje od duge tradicije proizvodnje vina te terroira Goriške brde.

Etiketa Opoka sa 4 linije vina Ribolla, Chardonnay, Sauvignon Blanc i Merlot predstavljaju novu dimenziju u kvaliteti vina vinarije Simčić.