KRAUTHAKER, ROSE CUVEE

Krauthaker Rose cuvee je iskričave kristalno bistre svijetle ružičaste boje. Na nosu se osjeti dosta voćnosti, u pravcu svježeg domaćeg tamno-crvenog bobičastog i jagodičastog, ali i koštićavoga voća, s finom cvijetnom nijansom. U ustima fino kiselkasto, suho, dobro zaobljeno, tijelom dosta dobro. Kraj je živahan, ugodno gorkast, u znaku voća i blago herbalnoga, solidne trajnosti.

Preuzmi pdf
SKU: 10043 Kategorije: , Oznaka:
REGIJA

REGIJA

O VINARIJI

O VINARIJI

Vinogradarstvo i podrumarstvo Krauthaker osnovano je 1992. godine sa samo jednim hektrom vinograda, osnovao ju je enolog i vinogradar Vlado Krauthaker. Godine 2010. Krauthaker je u posjedu imao 32 hektara te još 68 hektara ugovoreno kroz kooperaciju s privatnim proizvođačima.

Vinogradarstvo i vinarstvo Krauthaker posebnu pozornost posvećuje domaćoj autohtonoj sorti graševini koja često osvaja medalje na sajmovima i izložbama vina. Kao važnu odrednicu vlastite proizvodnje ističe uzgoj vinove loze po eko principima te kontinuitet kvalitete.

Kvalitetu i uspješnost vina najviše opisuju mnogobrojna odličja dobivena na svjetski priznatim natjecanjima i ocjenjivanjima vina.

U vinariji se njeguju i dozrijevaju vina svih berbi – od kasne do izborne berbe prosušenih bobica. Zahvaljujući očuvanoj prirodi, pogodnoj klimi i podneblju, a nadasve kvalitetnoj zemlji na kojoj uz autohtonu graševine uzgajaju se i poznate svjetske sorte grožđa – iz podruma Krauthaker izlazi ukupno 25 različitih etiketa vina.