KABOLA, MALVAZIJA

73,00kn

Malvaziju Istarsku u našoj regiji uzgajamo već od trinaestog stoljeća, a vino koje ona daje razlikuje se od drugih Malvazija. Po svom diskretnom i nježnom mirisu, popraćenom postojanim okusom, krasno se sljubljuje sa raznim jelima, posebno onima naše domaće kuhinje, ne zasjenjujući niti smanjujući okuse tih specijaliteta, već naprotiv ugodno ih ističući. Ovo naše vino odlikuje se slamnato-žutom bojom. Mirs je čist s prepoznatljivom cvjetno-voćnom aromom. Vino je suho, mekano, svježe i ugodne mineralnosti. Tijelo je srednje, uravnoteženo i harmonično.

Istrian Malvasia has been grown in our region since the thirteenth century, and the wine it produces differs from other Malvasias. Due to its discreet and delicate aroma, accompanied by a persistent taste, it goes well with various dishes, especially those of our local cuisine, not overshadowing or reducing the flavors of these specialties, but on the contrary pleasantly emphasizing them. This wine of ours is characterized by a straw-yellow color. The scent is clean with a distinctive floral-fruity aroma. The wine is dry, soft, fresh and pleasantly mineral. The body is medium, balanced and harmonious.

Na zalihi

SKU: 10030 Kategorije: , Oznaka:
O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

Kabola vinarija je prva certificirana vinarija u Istri, te prva koja je dobila europski EU EKO (BIO) znak, koji se nalazi na svim vinima iz berbe 2013. – Malvazija istarska, Rosa, Muškat momjanski. Kabola vina se odlikuju prepoznatljivim stilom, što je rezultat specifičnog terroira i glinene zemlje na kojima uzgajamo naše vinograde.

Posebnost vinarije Kabola svakako su crvena, ali i bijela vina odležana u hrastovim bačvama, te Malvazija macerirana u amforama. Njihovo grožđe kroz kraće i duže maceracije u hrastovim bačvama, pa do amfora, dobiva posebnost i tako nastaju etikete Malvazija Istarska, Malvazija Unica, Amfora Malvazija, Muškat Momjanski, Pjenušac RE, Teran, Merlot, Cabernet sauvignon.
Kabola winery is the first certified winery in Istria, and the first to receive the European EU ECO (BIO) label, which is found on all wines from the 2013 vintage – Malvasia Istrian, Rosa, Muscat Momjanski. Kabola wines are characterized by a recognizable style, which is the result of a specific terroir and clay soil on which we grow our vineyards. The specialty of the Kabola winery are certainly red, but also white wines aged in oak barrels, and Malvasia macerated in amphorae. Their grapes, through shorter and longer macerations in oak barrels, up to amphorae, get a specialty and so the labels Malvazija Istarska, Malvazija Unica, Amfora Malvazija, Muscat Momjanski, Penjušac RE, Teran, Merlot, Cabernet sauvignon are created.