GIN MARE LANTERNA

61,85 (466,01 kn)

Smještena uz La Costa Dorada ili “Golden Coast,” destilerija obitelji Giro počela je proizvodnju gina 1940 g., zajedno s drugim vinima i alkoholnim pićima, čija proizvodnja datira iz 1835 g. Za razliku od tradicionalnih aroma u džinu,u kojima ipak dominira smreka, Gin Mare je započeo put za potpuno novu ideju džina. Osim tipičnih bilja i začina, kao što su bobice borovice, korice limuna, korice seviljske naranče, kardamoma i korijander sjemena, ono najzanimljivije u ovom džinu je upotreba Arbequina masline. No, to nije sve. Ovaj beskompromisni džin ima i talijanski bosiljak, turski ružmarin i grčki timijan, hrvatske bobice smreke, dodatno evocirajući duh Mediterana.

Miris: Travnat, suhi miris mediteranskog raslinja bogat citrusima.
Okus: bogat, slankast, sa notom citrusa seviljske naranče.
Preporučamo ga s tonikom 1724 i to u kombinaciji sa ružmarinom i 2-3 bobice borovnice. Ili sa marmeladom od naranče i sokom do limete.

Gin Mare Lanterna- Gin Mare 0,7l  dolazi zapakiran u ukrasnu lanternu.

Na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

SKU: GM5035 Kategorije: ,
Opis

Gin (džin) je destilat od neutralnog alkohola koji se može dobiti od žitarica, grožđa, krumpira, šećerne trske i sl. Aromatizacija se postiže ovisno o destileriji i stilu proizvodnje putem maceracije (namakanjem) začina i trava, infuzije, parom, kuhanjem začina pod niskim tlakom ili umjetnim aromama. Glavna aroma gina je borovica (juniper na engleskom, jenever na nizozemskom, ginepro na talijanskom), po kojoj gin i dobiva ime.