Sold out

GAJA BARBARESCO, GRAPPA

490,00kn

Grappa di Barbaresco proizvedena je ekskluzivno iz najveće kvalitete grožđa matulja sorte Nebbiolo (Barbaresca) s 14 različitih vinograda obitelji Gaja. Proizvedena je destilacijom u bakrenim kotlovima s pažnjom da se očuvaju sve arome u destilatu.

Grappa di Barbaresco is produced exclusively from the highest quality Matulja grape variety Nebbiolo (Barbaresca) with 14 different vineyards of the Gaja family. It is produced by distillation in copper boilers with care to preserve all the aromas in the distillate.

Nema na zalihi

SKU: 92622 Kategorije: ,
Opis

Miris: osjete se note svježeg i suhog voća sa suptilnom višnjom.
Okus: elegantan i punog tijela s ugodnim notama badema te naznakama različitih začina.

Smell: you can feel notes of fresh and dried fruit with subtle cherries.

Taste: elegant and full-bodied with pleasant notes of almonds and hints of various spices.

Destilerija / Distillery

Destilerija / Distillery

Gaja grappe proizvedene su u Destilleria Cooperativa del Barbaresco osnovanoj 1980. godine.  Grappa je proizvedena destilacijom svježeg masulja tijekom rujna te sve do studenog. Destilacija  se provodi u bakrenim kotlovima pod vakumom te na temperaturi ispod 70°C kako bi se sačuvale arome u destilatu te smanjila ekstrakcija esencijalnih ulja iz koštica grožđa.

Gaja grappes are produced in Destilleria Cooperativa del Barbaresco founded in 1980. Grappa is produced by distilling fresh mash during September and until November. Distillation is carried out in copper boilers under vacuum and at a temperature below 70 ° C in order to preserve the aromas in the distillate and reduce the extraction of essential oils from grape seeds.