Sold out

DAL FORNO ROMANO, MIXED HISTORICAL VINTAGES

2.460,00

Nema na zalihi

Ukoliko na zalihama nema dovoljna količina za Vašu narudžbu, slobodno nas kontaktirajte putem mail-a:  info@svijet-vina.hr

Opis

Sadržaj kutije:

2 x AMARONE della VALPOLICELLA D.O.C 2008.

1 x AMARONE della VALPOLICELLA D.O.C 2009.

2008.
Prekrasne arome latica ruže, kupine, ušećerenog oraha i nagovještaji morske soli. Puno tijelo, izuzetno fini tanini i toplo, zamamno nepce sa suhim voćem, kupinom, crnom maslinom i svježe napuknutim škriljevcem.

Wonderful aromas of rose petal, blackberry, sugared walnut and hints of sea salt. Full body, ultra-fine tannins and a warm, enticing palate with dried fruits, blackberry, black olive and freshly cracked slate. 

2009.

Intenzivna i neprobojna rubin boja. Zavodljivo na nosu, otvara se notama prezrelog crnog voća koje je ukrašeno složenim referencama na moku, tamnu čokoladu, papar i hrast. Okus je punog tijela i velikodušan, daje baršunastu i glatku taninsku teksturu te ima vrhunsko i fascinantno zatvaranje.

Intense and impenetrable ruby ​​color. Seductive on the nose, it opens with notes of overripe black fruit, which are embellished with complex references to mocha, dark chocolate, pepper and oak. The taste is full-bodied and generous, gives a velvety and smooth tannic texture, and has a superb and fascinating closure.

 

 

O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

O VINARIJI / ABOUT THE WINERY

Obitelj dal Forno je vlasnik imanja koji leži na vinograd najmanje četiri generacije, a proizvodi vino najmanje tri generacije. Smješten u Val d ‘ Illasi, imanje se sastoji od 65 hektara vinove loze tradicionalnih autohtonih sorti Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta i Croatina.
Djed Romana dal Forno, Luigi, odigrao je ključnu ulogu u povijesti imanja tako što ga je ponovno ujedinio, nakon što je bilo rascjepkano nasljeđivanjem između različitih članova obitelji. Zamislio je farmu kao vinograd, iako je neka od zemlje nužno bila rezervirana za usjeve kako bi nahranila životinje – jedini izvor prihoda farme u to vrijeme. Luigi je bio lokalno poznat po svojoj proizvodnji i prodaji kvalitetnih vina. Kada je Romano dal Forno preuzeo proizvodnju vina, mnogi su se još prisjećali njegovog djeda i primijetili sličan entuzijazam.
Romanov otac nastavio je rad vinarije kroz razdoblje velikih promjena, poslije II. svjetskog rata. Razdoblje povećane globalizacije tržišta, stvaralo je probleme za poljoprivredu koja nije bila najsuvremenija te su bile potrebne investicije za mehanizaciju.
Romano je počeo proizvoditi vino 1983.godine, a 1990.godine je započeo izgradnju vinarije i obiteljskog doma. Romanova ideja vinarije i ujedno i obiteljskog doma bila je da se sagradi u stilu vila iz s devetnaestog stoljeća. Za njega su te vile predstavljale idealnu sliku vinarija: čvrstoća, dugovječnost, složenost, ljubav prema prirodnim materijalima i poštovanju povijesti i tradicije. Dal forno Romano je poznat po brojnim superiornim vinima koje se kreću od poznate regije Valpolicella i Amarone do jedinstvenih vina kao što su Vigne Seré, .
Od 1983 do danas, vinarija je proizvela Amarone svake godine osim za 1984, 1992, 2005.

 

The dal Forno family is the owner of an estate that has been lying on the vineyard for at least four generations and has been producing wine for at least three generations. Located in Val d ’Illasi, the estate consists of 65 hectares of vines of traditional indigenous varieties Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta and Croatina. Romano dal Forno’s grandfather, Luigi, played a key role in the history of the estate by reuniting it, after it was fragmented by inheritance between different family members. He envisioned the farm as a vineyard, although some of the land was necessarily reserved for crops to feed the animals – the only source of income for the farm at the time. Luigi was locally known for its production and sale of quality wines. When Romano dal Forno took over wine production, many still remembered his grandfather and noticed a similar enthusiasm. Roman’s father continued the work of the winery through a period of great changes, after II. world war. The period of increased market globalization created problems for agriculture, which was not the most modern, and investments in mechanization were needed. Romano began producing wine in 1983, and in 1990 he began building a winery and family home. Roman’s idea of ​​a winery and also a family home was to build in the style of a nineteenth-century villa. For him, these villas represented the ideal image of wineries: strength, longevity, complexity, love of natural materials and respect for history and tradition. Dal forno Romano is known for its many superior wines, ranging from the famous region of Valpolicella and Amarone to unique wines such as Vigne Seré,. From 1983 until today, the winery has produced Amarone every year except for 1984, 1992, 2005.