CINCO JOTAS, JB 100% IBERICO 5J, ( pršut zadnja noga)

1.185,00kn

Pršut koji predstavlja  suštinu Cinco Jotasa. Stvoren u Jabugu u jugozapadnoj Španjolskoj, rodnom mjestu Iberijske šunke hranjene žirom, pršut  Cinco Jotas je izniman u svakom pogledu;  jedinstven,  jer je rezultat 4 ili 5 godina sazrijevanja u jabugovskim podrumima.

Ovaj prvoklasni pršut dolazi u pakiranju od 7-8 kg, pa molimo da ispunite upit za proizvod, kako bi Vam mogli izračunati točnu cijenu zbog variranja u kilaži svakog proizvoda.

Upit za proizvod

Na zalihi

Preuzmi pdf
SKU: T5100507 Kategorije: , , Oznaka:
Opis

Cinco Jotas (5J) je međunarodno priznat kao dragulj španjolske kuhinje. 100% Iberijski pršut od  crne svinja uzgaja se slobodno u prostranstvima jugozapadnog poluotoka, s prirodnom prehranom na bazi žira. Cinco Jotas, vjeran svojim izvorima, sačuvao je čistu rasu svojih svinja bez da ih miješa  s drugim vrstama i prirodnim ekosustavom u kojem se uzgajaju. Jugozapadni poluotok osigurava najbolju hranu za iberijsku pasminu svinja Cinco Jotaspure. Tijekom sezone u Montaneri, životinje svakodnevno putuju oko 14 km, hranivši se žirom, glavnom prehranom i osobom koja im daje poseban okus i aromu (također pomaže u smanjenju štetnog kolesterola i poboljšanju kardiovaskularnog zdravlja) te daje teksturu i jedinstven okus .Već više od 130 godina Cinco Jotashas koristi tradicionalne i prirodne tehnike koje se prenose s koljena na koljeno. Njegovi prirodni podrumi nalaze se u Jabugu, u prirodnom parku Aracena i Picos de Aroche, koji je dio UNESCO-vog rezervata biosfere Sierra Morene. Ovaj povlašteni položaj omogućuje spor, prirodan proces liječenja koji samo priroda može pružiti.

Način skladištenja: kod kuće, na hladnom i ventiliranom mjestu do potrošnje. Nakon kupnje, proizvod treba izvaditi iz vrećice, i zaštiti ga smeđim papir.

Za rezanje potrebna je oprema: stalak za pršut , nož za rezanje sa širokom oštricom.  Vrlo je važno da rez ostavite čistim i adekvatno zaštićenim kako bi se spriječila oksidacija. Stoga preporučujemo pokrivanje izloženog područja tankim kriškama masnoće od samog pršuta.